24653 προϊοντα για καθε αναγκη
To καλάθι σας δεν έχει προϊόντα. Βρείτε ό,τι χρειάζεστε ανάμεσα από 24653 προϊόντα για κάθε σας ανάγκη

4 cool τρόποι για εύκολη επιστροφή στο σχολείο!

Το κείμενο αυτό δεν προορίζεται για τους μικρούς μαθητές. Το κείμενο αυτό είναι για εσένα αγαπητή μαμά, που λίγο πριν την έναρξη των σχολείων έχεις περισσότερο άγχος από ποτέ!

Υπάρχει τρόπος να γίνει το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς ευκολότερα με 4 ξεχωριστές τακτικές!

Βήμα πρώτο: Θυμήσου πόσες πρώτες σχολικές ενάρξεις σου απομένουν!

Ενώ τώρα έχεις τεράστιο άγχος για την πρώτη ημέρα των παιδιών στο σχολείο, είναι ενθαρρυντικό να γνωρίζεις πως αυτές οι πρώτες φορές θα σου λείψουν όταν μετά από μερικά χρόνια τα παιδιά δεν θα είναι παιδιά πια και δεν θα χρειάζεται να προσαρμοστούν στο σχολείο. Αντίθετα, θα έχεις μια γλυκιά νοσταλγία όταν θα ακούς τις άλλες μαμάδες να ετοιμάζονται για την έναρξη της σχολικής χρονιάς και θα θυμάσαι κι εσύ το άγχος αλλά και τον ενθουσιασμό των στιγμών αυτών.

Βήμα δεύτερο: Προετοιμάσου σωστά

Είναι σημαντικό να αντιμετωπίσεις την επιστροφή των παιδιών στα θρανία πλήρως εξοπλισμένη. Βρες τα απαραίτητα προϊόντα κι έχε τα στο σπίτι για να μην τρέχεις μέσα στον πανικό την τελευταία στιγμή. Όπως φτιάχνεις λίστα με τα μολύβια και τα μπλοκ ζωγραφικής, φτιάξε λίστα με τα αντιφθειρικά και όλα τα απαραίτητα από το φαρμακείο!

Bρες ό,τι χρειάζεσαι για το σχολείο στο wecare

Βήμα τρίτο: Δημιούργησε θετικό κλίμα και στο σπίτι!

Για να υπάρξει ομαλή επιστροφή στο σχολείο οικογενειακώς, θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα θετικό κλίμα που να ξεκινάει από τους γονείς και να φτάνει στα παιδιά. Αν τα παιδιά οσμιστούν ή δουν την αρνητική σου διάθεση στο θέμα σχολείο, θα έχουν κι αυτή την ίδια ακριβώς αντιμετώπιση και η προσαρμογή, ειδικά στα πρωτάκια, θα είναι δυσκολότερη. Οπότε, οπλίσου με χαμόγελο και θετικό πνεύμα και ξεκινάμε!

Βήμα τέταρτο: Δώσε χρόνο στο παιδί και σε εσένα να βρείτε τα πατήματά σας

Κάθε αρχή και δύσκολη λέμε και ισχύει. Οποιαδήποτε αλλαγή στην καθημερινότητα του παιδιού αλλά και στην δική σου, είναι λογικό να χρειάζεται μια περίοδο προσαρμογής, την οποία συχνά υποτιμάμε. Υπάρχουν παιδιά που προσαρμόζονται ευκολότερα και άλλα που χρειάζονται περισσότερο χρόνο ή διαφορετικό χειρισμό. Μην μπεις στην διαδικασία σύγκρισης του παιδιού ή των παιδιών σου με άλλα. Είναι προτιμότερο να είσαι προετοιμασμένη για ένα δύσκολο ξεκίνημα κι αν όλα πάνε καλά, κι αυτό στην πορεία θα ξεπεραστεί.
Newsletter
Ενημερωθειτε για νεα και αποκλειστικες προσφορες

Εγγραφή στο newsletter

To Wecare θα μπορεί χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα για να έρθει σε επαφή μαζί σας για ενημερώσεις με νέα & προσφορές. Επιβεβαιώστε όλους τους τρόπους που θα θέλατε να μας ακούσετε:

Ρυθμίσεις cookies

Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου που περιέχουν πληροφορίες που αποθηκεύονται στον web browser του υπολογιστή σου κατά την περιήγησή σας στην ιστοσελίδα του Wecare Eshop και μπορούν να αφαιρεθούν ανά πάσα στιγμή.

Ακολουθήστε μας στο Instagram!
wecare.gr