Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου ({{countCartProductPieces}})

Σύνολο :
{{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€
{{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Με αυτή την αγορά σου θα κερδίσεις πόντους για επόμενες αγορές

+{{cartProductsTotalPoints}} Cares Info icon

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 39.00€

Φυτικές βαφές μαλλιών: Η φροντίδα της φύσης για όμορφα μαλλιά

Φυτικές βαφές μαλλιών: Η φροντίδα της φύσης για όμορφα μαλλιάphoto

H επιλογή της σωστής βαφής μαλλιών είναι θέμα υγείας και όχι πια εξωτερικής εμφάνισης. Σε αντίθεση με τις χημικές βαφές μαλλιών του παρελθόντος, οι νέες φυσικές περιέχουν λίγα ή καθόλου επικίνδυνα συστατικά ενώ το αποτέλεσμά τους είναι σταθερό, λαμπερό και καλύπτει άψογα ακόμα και τις λευκές τρίχες.
 

Πόσο καλό κάνουν οι φυτικές βαφές;

Οι οργανικές βαφές χαρίζουν δυνατά μαλλιά με πλούσιο χρώμα που λάμπουν από υγεία και ομορφιά, γι’ αυτό τις επιλέγουν όλο και περισσότερες γυναίκες. Οι φυτικές βαφές είναι συνήθως σκόνη από θρυμματισμένα φυτά και στη σημερινή εποχή έχουν και τη διάρκεια και το χρωματικό αποτέλεσμα που επιθυμούμε χωρίς τα επικίνδυνα στοιχεία των χημικών βαφών.

Το σημαντικότερο είναι πως μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε περιόδους που οι γυναίκες έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη, όπως εκείνη της εγκυμοσύνης και γαλουχίας, πάντα βέβαια μετά την έγκριση του γυναικολόγου σου.

Ταυτόχρονα, οι φυτικές βαφές δεν απαιτούν πια μεγάλο χρόνο προετοιμασίας και εφαρμογής, κάτι που αποζητούν οι σύγχρονες εργαζόμενες γυναίκες. Κι όσον αφορά την ποικιλία χρωμάτων, οι φυτικές βαφές μπορούν να καλύψουν μια μεγάλη γκάμα αποχρώσεων.

Ποια είναι τα συστατικά στις βαφές μαλλιών που πρέπει να αποφεύγουμε;

Αμμωνία: Είναι ένας αλκαλικός παράγοντας που χρησιμοποιείται προκειμένου να ανοίξουν τα «λέπια» της τρίχας και να εισχωρήσει η βαφή. Έρευνες έχουν δείξει ότι η χρήση της επιβαρύνει το αναπνευστικό σύστημα. Ταυτόχρονα, η μακροχρόνια χρήση της επηρεάζει την ελαστικότητα και λάμψη των μαλλιών.

Aλκοόλ: Το οινόπνευμα χρησιμοποιείται ως συστατικό σε πολλά προϊόντα για μαλλιά ιδιαίτερα ως συντηρητικό, προκριμένου να μην αναπτυχθούν μικρόβια. Ωστόσο, το αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό στο τριχωτό της κεφαλής.

Παραφαινυλενοδιαμίνη- PPD: Πρόκειται για την κυριότερη αλλεργιογόνο ουσία σε προϊόντα βαφής μαλλιών. Οι μακροχρόνιες επιπτώσεις μπορεί να είναι άσθμα, λύκος, λέμφωμα Non Hodgkin, ενώ υπάρχουν και ενδείξεις για σύνδεσή του με καρκίνο του μαστού, της μήτρας και της ουροδόχου κύστης.

Παραβίνες (Parabens): Πρόκειται για συντηρητικά που χρησιμοποιούνται όχι μόνο στις βαφές, αλλά και σε μεγάλη γκάμα καλλυντικών, ώστε να αποφευχθεί η ανάπτυξη βακτηρίων. Αυτά μιμούνται τη δράση των οιστρογόνων και η χρήση τους έχει συνδεθεί με αυξημένο κίνδυνο για καρκίνο του μαστού. Στις ετικέτες θα τα βρείτε με τις ονομασίες methyl paraben, isobutyl paraben, propyl paraben, ethyl paraben, butyl paraben, και ως E216. Οι νέες φυτικές βαφές δεν περιέχουν parabens.

Sodium Laureth/Lauryl Sulfate/ SLS /SLES: Αν και η αρχική του προέλευση είναι από καρύδα, η διαδικασία στην οποία υπόκειται, φαίνεται να το επιμολύνει με ένα καρκινογόνο υποπροϊόν – το 1,4 διοξάνιο  που συνδέεται από μελετητές με τον ερεθισμό στο δέρμα και τα μάτια, διαταραχές στο ενδοκρινικό και το αναπαραγωγικό σύστημα, τοξίνωση των διάφορων οργάνων, μεταλλάξεις και αλλαγές σε κυτταρικό και βιοχημικό επίπεδο.

Ρεζορκίνη (Resorcinol): Σύμφωνα με την Ε.Ε., δεν πρέπει να υπερβαίνει συγκεκριμένα όρια ασφαλείας, καθώς ερεθίζει τα μάτια και το δέρμα, ενώ είναι επικίνδυνη και για το περιβάλλον. Συνιστάται να αποφεύγεται, ειδικά από εγκύους.

Σιλικονούχες ενώσεις (Silicone): Οι μη υδατοδιαλυτές θεωρούνται επιβλαβείς για την υγεία του μαλλιού, γιατί ξηραίνουν την τρίχα.

Ποιες φυτικές βαφές ξεχωρίζουμε:

Apivita Nature's Hair Color Μόνιμη Βαφή Μαλλιών Χωρίς PPD

Καλύπτει 100% τα λευκά μαλλιά, από την πρώτη εφαρμογή. Προσφέρει επαγγελματικό αποτέλεσμα, λάμψη και φυσικό ομοιόμορφο χρώμα που διαρκεί

Το βιολογικό έλαιο ηλίανθου προστατεύει το χρώμα των μαλλιών και διατηρεί την ζωντάνια και την λάμψη τους. Το βιολογικό έλαιο ελιάς διατηρεί την ελαστικότητα της τρίχας και προστατεύει από το σπάσιμο και την ψαλίδα. Το βιολογικό εκχύλισμα μελιού προσφέρει ενυδάτωση, υγεία και λάμψη στα μαλλιά. Το βιολογικό εκχύλισμα δενδρολίβανου τονώνει και αναζωογονεί τα μαλλιά. Το αιθέριο έλαιο λεβάντας καταπραϋνει τυχόν ερεθισμούς, ενώ παράλληλα ηρεμεί και χαλαρώνει το πνεύμα
Δεν περιέχονται χημικά συστατικά που έχουν κατηγορηθεί για αρνητικές επιδράσεις στην υγεία ή το περιβάλλον Χωρίς: PPD, SLS, Ammonia, Alcohol, Resorcinol, Parabens, Propylene glycol, Silicone and Mineral oils.

Korres Βαφή ARGAN OIL Advanced Coloran

Η μόνιμη βαφή Argan Oil Advanced Colorant προσφέρει 100% κάλυψη λευκών και γκρίζων μαλλιών, μεγάλη διάρκεια και λαμπερό χρώμα, ενώ ταυτόχρονα περιποιείται εντατικά και προστατεύει την τρίχα από τη φθορά.Σχεδιασμένη με τεχνολογία pigment-lock που κλειδώνει το χρώμα μέσα στην τρίχα χωρίς τη χρήση αμμωνίας. Ένας μηχανισμός ελεγχόμενης οξείδωσης, επιτρέπει στις μικρο-χρωστικές να εισέλθουν με ευκολία στην τρίχα λόγω πολύ μικρού μεγέθους. Στο εσωτερικό της, μετατρέπονται σε μεγάλα μόρια χρωστικών, τα οποία εγκλωβίζονται, προσφέροντας έντονο χρώμα που δε ξεθωριάζει.

Το έλαιο Argan και η φυτική κερατίνη, με δράση στα βαθύτερα στρώματα της τρίχας, αναπληρώνουν τα απαραίτητα δομικά στοιχεία, αποκαθιστούν τα επίπεδα ενυδάτωσης και προστατεύουν από τη φθορά, ειδικά σε επαναλαμβανόμενη χρήση. Το εκχύλισμα Βρώμης, πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β και ιχνοστοιχεία, σχηματίζει ένα προστατευτικό φιλμ γύρω από την τρίχα, αυξάνοντας την αντοχή και την ελαστικότητά της. Χωρίς Αμμωνία, PPD, Parabens, Σιλικόνες, Mineral Oil, Ρεζορκίνη.

Phyto Φυτική Βαφή με Χρωστικά Εκχυλίσματα Φυτών

Φυσικό χρώμα, απαλά και λαμπερά μαλλιά…. Οι γυναίκες που χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη βαφή δεν θα την άλλαζαν με τίποτα στον κόσμο!. Κουτί με φιαλίδιο με οξειδωτικό 60ml, σωληνάριο κρέμα βαφής 40ml, φακελάκι με προστατευτική κρέμα 25ml.

BioNike Shine On, Βαφή Μαλλιών, Ιδανική στην Κάλυψη των Λευκών Μαλλιών

Χάρη στην παρουσία των ειδικών ενεργών συστατικών SHINE ON εξασφαλίζει όχι μόνο έναν χρωματισμό των μαλλιών υψηλής απόδοσης, αλλά ταυτόχρονα, προστατεύει τη δομή τους, αφήνοντάς τα, μετά από κάθε εφαρμογή, λαμπερά, με θρεπτικά συστατικά και αναδομημένα. Πράγματι, η σύνθεση της ΚΡΕΜΑΣ ΒΑΦΗΣ έχει εμπλουτιστεί με υδρολυμένες Πρωτεΐνες από Ρύζι, Φυστοστερόλες από Brassica campestris και Δεκυλενική Γλυκόλη.

Συστατικά:    

Υδρολυμένες πρωτεΐνες από Ρύζι: αποτελούμενες από πεπτίδια χαμηλού μοριακού βάρους, έχεουν μία δράση σχηματισμού μεμβράνης στην επιδερμίδα των μαλλιών με προστατευτικά, ενυδατικά και επανορθωτικά αποτελέσματα.

Φυστοστερόλες από Brassica campestris: ουσίες λιπιδικής φύσεως, δομικά παρόμοιες με την χοληστερόλη, είναι ειδικά συστατικά με αντιοξειδωτική δράση. Χρησιμοποιούνται στις βαφές μαλλιών, κατευνάζουν την επιθετική δράση του βασικού οξειδωτικού περιβάλλοντος, μειώνοντας τις επιβλαβείς συνέπειες στην επιδερμίδα.

Δεκυλενική γλυκόλη: πολυλειτουργικό συστατικό, και με ενυδατική δράση, διευκολύνει στο ξέπλυμα του μείγματος της βαφής και επιτρέπει μία πιο αποτελεσματική απομάκρυνση των ενδιάμεσων που δεν αντιδρούν.Η Shine On είναι μία σπιτική βαφή υψηλής ανεκτικότητας, ιδανική για να καλύπτει τα άσπρα μαλλιά, να αλλάζει ή να ζωντανεύει το φυσικό χρώμα των μαλλιών.



Ενίσχυσε το χρώμα της φυτική βαφής, με τα απαραίτητα προϊόντα:

Αρκετά σημαντικό, αδερφάκι σχεδόν της φυτικής βαφής είναι και ένα προϊόν που θα σε βοηθήσει να διατηρήσεις το χρωματικό τόνο όπως το λάδι βαθιάς ενυδάτωσης Phyto Huiles D'Ales

Μετά τη βαφή, ενίσχυσε και την φροντίδα των μαλλιών: Η συχνή βαφή, ακόμα και με φυτικά προϊόντα μπορεί να αφήσει τα μαλλιά σου αφυδατωμένα. Σε συνδυασμό με την εποχική τριχόπτωση, τα μαλλιά είναι πιθανό να δείχνουν λεπτά και άτονα. Πάρε τη φροντίδα των μαλλιών στα χέρια σου. Μετά τη βαφή, λούσε καλά τα μαλλιά σου με το σωστό σαμπουάν όπως είναι το  ΚΟΡΡΕΣ Σαμπουάν με Ηλίανθο & Τσάι του Βουνού ή το Frezyderm Color Protect Shampoo.

Aμέσως μετά, «κλείδωσε» το νέο σου χρώμα, με την μάσκα φροντίδας ειδικά για τα βαμμένα μαλλιά που θα φροντίσει το χρώμα και την ποιότητα της τρίχας και θα κάνει τα μαλλιά σου να δείχνουν φρεσκοβαμμένα για περισσότερο καιρό όπως  η μάσκα Rene Furterer Okara Masque ή η Phyto Phytomillesime Masque Sublimateur De Couleur
Τέλος, ολοκλήρωσε την περιποίηση των μαλλιών μετά τη βαφή, με την κατάλληλη μαλακτική κρέμα για βαμμένα μαλλιά που θα αφήσει την τρίχα απαλή από τη ρίζα ως τις άκρες, που ταλαιπωρούνται περισσότερο στο βάψιμο. Δοκίμασε την Klorane Creme De Jour Sans Rincage A La Grenade.

 
 

Περισσότερα

Αποποίηση ευθύνης
Το περιεχόμενο του παρόντος διαδικτυακού ιστοτόπου δεν αποτελεί και δεν μπορεί να εκληφθεί ως ιατρική συμβουλή, διάγνωση, θεραπεία ή υπόδειξη.

Όλες οι πληροφορίες παρέχονται στους αναγνώστες απο επαγγελματίες υγείας, αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση το περιεχόμενο αυτό να υποκαταστήσει την εξατομικευμένη ιατρική συμβουλή, διάγνωση, πρόγνωση ή θεραπεία.