Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProductPieces}}
Σύνολο : {{cartTotal}}€ - {{cartDefaultCouponDiscount}}€ = {{(cartTotal - cartDefaultCouponDiscount).toFixed(2)}}€ {{cartTotal}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 39€

Αναζήτηση

Τα οφέλη της στέβια – γιατί να επιλέξετε υγρό γλυκαντικό αντί για σκόνη

Τα οφέλη της στέβια – γιατί να επιλέξετε υγρό γλυκαντικό αντί για σκόνη

Η στέβια εισέβαλε δυναμικά τα τελευταία χρόνια στην ζωή μας και έχει αλλάξει σε μεγάλο βαθμό, είναι αλήθεια, τις διατροφικές μας συνήθειες.

Η Στέβια (βοτανικό όνομα Stevia rebaudiana) είναι είδος φυτού με προέλευση τη Βραζιλία και την Παραγουάη. Στα φύλλα του φυτού υπάρχει μια ουσία η οποία ονομάζεται στεβιόζη ή στεβιόλη η οποία έχει μεγαλύτερη γλυκαντική δύναμη από την ζάχαρη, γι’ αυτό χρειάζεται προσοχή στην ποσότητα που θα χρησιμοποιήσουμε.

Το 2008, ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (U.S. Food and Drug Administration – FDA) αναγνώρισε τη στέβια ως Generally Recognized As Safe – GRAS, ενώ το 2011, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε τη χρήση των γλυκοζιτών στεβιόλης ως γλυκαντικό σε τρόφιμα και ροφήματα.

Η φυσική γλυκιά γεύση του γλυκαντικού, τo καθιστά ιδανική επιλογή για όσους προσέχουν τη διατροφή τους και επιθυμούν να αντικαταστήσουν τη ζάχαρη και τα τεχνητά γλυκαντικά με ένα γλυκαντικό φυσικής προέλευσης, χωρίς ενοχές και χωρίς θερμίδες!

Το υγρό γλυκαντικό από τη στέβια, το οποίο, χάρη στην μοναδική του σύνθεση, ενισχυμένο με φυσικά συστατικά από το φυτό στέβια, είναι το ιδανικό γλυκαντικό, εναλλακτικό της ζάχαρης για όσους προσέχουν τη διατροφή τους.

Η στέβια κυκλοφορεί σε υγρή μορφή αλλά και σε σκόνη -πούδρα ή κρυσταλλική, ενώ μπορεί να αντικαταστήσει τη ζάχαρη όχι μόνο στον καφέ και στα ροφήματά μας, αλλά και στο μαγείρεμα (ψωμί, τάρτες, ασιατική κουζίνα) και στην ζαχαροπλαστική γενικότερα (κέικ, μπισκότα, τούρτες κλπ).

Το υγρό της στέβιας, έχει 25 φορές μεγαλύτερη γλυκαντική ικανότητα συγκριτικά με την ζάχαρη, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε με φειδώ και σύνεση για να έχουμε την γεύση εκείνη που θέλουμε. Επιπλέον, μπορούμε να ελέγξουμε καλύτερα την στέβια όταν είναι σε υγρή μορφή, από την σκόνη.

Ένα σημαντικό πλεονέκτημα του υγρού γλυκαντικού με στέβια, είναι ότι δεν αλλοιώνει τη γεύση και μπορεί να αντικαταστήσει τη ζάχαρη σε όλες τις συνταγές, όπως τα ροφήματα, τα γλυκά και τα επιδόρπια, γιατί είναι και θερμοανθεκτικό.

Ένα ακόμη πλεονέκτημα του υγρού γλυκαντικού, είναι η καλύτερη διαλυτότητα σε σχέση με τη σκόνη και αυτό το στοιχείο είναι φυσικά ιδιαίτερα σημαντικό όχι μόνο για τα ροφήματά μας, αλλά και για τις συνταγές που θέλουμε να ετοιμάσουμε, όσο απαιτητικές και εάν είναι.

Τα γλυκαντικά που προέρχονται από στέβια, αποδίδουν ελάχιστες θερμίδες και μπορούν να αποτελέσουν επιλογή για τους ανθρώπους που θέλουν να μειώσουν ή να διατηρήσουν το βάρος τους.

Πρόσφατες έρευνες έχουν αξιολογήσει την επίδραση της στέβιας στην παχυσαρκία, στο διαβήτη και την υπέρταση. Κλινικές μελέτες έχουν δείξει ότι η καθημερινή κατανάλωση του γλυκαντικού στέβια (σε δόσεις που ισούνται ή υπερβαίνουν την Αποδεκτή Ημερήσια Πρόσληψη) δεν επηρεάζει τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα και είναι καλά ανεκτό από άτομα με διαβήτη τύπου 2.

Εγγραφείτε στο newsletter

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter του wecare.gr και αποκτήστε πρώτοι τα νέα & τις προσφορές μας Δωρεάν στο email σας!

Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη οποιαδήποτε στιγμή κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο κατάργησης εγγραφής στο υποσέλιδο οποιουδήποτε email που λαμβάνετε από εμάς ή επικοινωνώντας μαζί μας στο info@wecare.gr. Θα επεξεργαστούμε τις πληροφορίες σας με σεβασμό. Κάνοντας κλικ παρακάτω, συμφωνείτε ότι μπορούμε να επεξεργαστούμε τα στοιχεία σας σύμφωνα με αυτούς τους όρους.