Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου ({{countCartProductPieces}})

Σύνολο :
{{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€
{{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Με αυτή την αγορά σου θα κερδίσεις πόντους για επόμενες αγορές

+{{cartProductsTotalPoints}} Cares Info icon

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 39.00€

Πανελλήνιες 2024: Βιταμίνες για αντιμετώπιση άγχους

Πανελλήνιες 2024: Βιταμίνες για αντιμετώπιση άγχουςphoto
Καθώς πλησιάζουν οι Πανελλήνιες του 2024, πολλοί μαθητές αισθάνονται την πίεση που συνοδεύει αυτή την κρίσιμη φάση της εκπαιδευτικής τους πορείας. Το άγχος, η αυξημένη πίεση και οι ατέλειωτες ώρες μελέτης μπορεί να είναι αφόρητα. Όμως, υπάρχει ένας τρόπος να μειώσετε αυτά τα συναισθήματα και να αυξήσετε την αποδοτικότητα της συγκέντρωσής σας. Όπως ένας δρομέας προετοιμάζεται για έναν μαραθώνιο, έτσι και οι μαθητές πρέπει να εκπαιδεύουν το μυαλό τους πριν από τις εξετάσεις. Η ενίσχυση της μνήμης και η αυξημένη συγκέντρωση είναι κρίσιμα στοιχεία για να είστε έτοιμοι την ημέρα των εξετάσεων. Το κλειδί βρίσκεται στην ενσωμάτωση συγκεκριμένων βιταμινών και συμπληρωμάτων στη διατροφή σας.


Η Σημασία των Βιταμινών για το Σχολικό Άγχος

Το άγχος και το στρες μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά την υγεία και την απόδοση ενός μαθητή. Οι βιταμίνες και τα μέταλλα παίζουν σημαντικό ρόλο στη μάθηση, τη μνήμη και τη συγκέντρωση, καθώς επίσης βοηθούν στον ενεργειακό μεταβολισμό μειώνοντας την κούραση. Αυτά τα συστατικά είναι ιδιαίτερα χρήσιμα για τους μαθητές κατά τις περιόδους μελέτης και των εξετάσεων. Βιταμίνες όπως η A, C, και E, καθώς και μέταλλα όπως το μαγνήσιο και ο ψευδάργυρος, είναι ουσιαστικά για τη γενική υγεία. Οι βιταμίνες της ομάδας Β ειδικά, βοηθούν τον εγκέφαλο να παράγει ενέργεια και βελτιώνουν τη δημιουργία νευροδιαβιβαστών που υποστηρίζουν τις γνωστικές λειτουργίες. Ας δούμε πώς αυτές οι βιταμίνες μπορούν να σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε το σχολικό άγχος στην περίοδο των Πανελληνίων 2024:


1.Βιταμίνη Β3 (Νιασίνη)
Αυτή η βιταμίνη βοηθά τον εγκέφαλο να μετατρέπει τους υδατάνθρακες σε γλυκόζη, παρέχοντας ενέργεια στους νευρώνες. Επίσης, συμβάλλει στην παραγωγή σημαντικών νευροδιαβιβαστών όπως η ντοπαμίνη και η σεροτονίνη, υποστηρίζοντας έτσι την καλή ψυχική υγεία και την ομαλή λειτουργία του νευρικού συστήματος.


2.Βιταμίνη Β5 (Παντοθενικό οξύ)
Συμβάλλει στην παραγωγή του συνενζύμου Α, που εμπλέκεται στον μεταβολισμό υδατανθράκων και λιπιδίων. Επιπλέον, ενισχύει την παραγωγή ακετυλοχολίνης, βελτιώνοντας τη μνήμη και τη μάθηση, και μειώνει την κόπωση.


3.Βιταμίνη Β9 (Φολικό οξύ)
Απαραίτητη για την ανάπτυξη των κυττάρων και τη σύνθεση των νευρικών κυττάρων. Πρέπει να λαμβάνεται μέσω της διατροφής, καθώς βρίσκεται στα φυτά, όπως τα φασόλια και τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά.


4.Βιταμίνη Β12 (Κοβαλαμίνη)
Σημαντική για την υγεία του εγκεφάλου, συμβάλλει στη συντήρηση της μυελίνης, της ουσίας που προστατεύει τις νευρικές ίνες. Βρίσκεται σε ζωικά προϊόντα και βοηθά στη βελτίωση της μνήμης και της γνωστικής απόδοσης.


5.Μαγνήσιο και Βιταμίνη Β6
Αυτά τα δύο στοιχεία λειτουργούν από κοινού για να βελτιώσουν τη συγκέντρωση και να μειώσουν την υπερκινητικότητα. Βελτιώνουν την αφομοίωση και τη λειτουργία νευροδιαβιβαστών όπως η σεροτονίνη.


6.Σίδηρος
Βοηθά στη βελτίωση της γνωστικής απόδοσης και στη μείωση της κόπωσης μέσω της βελτίωσης της παροχής οξυγόνου στον εγκέφαλο.


7.Ψευδάργυρος
Συμβάλλει στη γνωστική ανάπτυξη και βελτιώνει την προσοχή. Έχει επίσης θεραπευτικές ιδιότητες και είναι καίριος για την υγεία του εγκεφάλου.


Καθώς προετοιμάζεστε για τις Πανελλήνιες του 2024, θυμηθείτε τη σημασία της φροντίδας του εαυτού σας. Οι βιταμίνες και τα συμπληρώματα μπορούν να σας βοηθήσουν να μειώσετε το άγχος και να βελτιώσετε τη συγκέντρωσή σας, κάτι που είναι κρίσιμο αυτή την περίοδο. Φροντίστε να ξεκουράζεστε καλά και να κρατάτε ισορροπία μεταξύ μελέτης και προσωπικού χρόνου. Τα συμπληρώματα διατροφής και οι βιταμίνες είναι το κλειδί για την επιτυχία στις εξετάσεις και στη ζωή. Καλή επιτυχία στις εξετάσεις σας και σε ό,τι άλλο αντιμετωπίσετε!

Σχετικά Προϊόντα:
Prev
129 Cares
-11 %
Πτώση τιμής
129 Cares
17.95€ 16.00€
345 Cares
345 Cares
42.73€
101 Cares
Top Seller
101 Cares
12.58€
148 Cares
Top Seller
148 Cares
18.30€
Next

Βλάσης Γεωργίου

ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ, M.Sc.
CEO Wecare IKE
Περισσότερα

Αποποίηση ευθύνης
Το περιεχόμενο του παρόντος διαδικτυακού ιστοτόπου δεν αποτελεί και δεν μπορεί να εκληφθεί ως ιατρική συμβουλή, διάγνωση, θεραπεία ή υπόδειξη.

Όλες οι πληροφορίες παρέχονται στους αναγνώστες απο επαγγελματίες υγείας, αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση το περιεχόμενο αυτό να υποκαταστήσει την εξατομικευμένη ιατρική συμβουλή, διάγνωση, πρόγνωση ή θεραπεία.