19469 προϊοντα για καθε αναγκη
To καλάθι σας δεν έχει προϊόντα. Βρείτε ό,τι χρειάζεστε ανάμεσα από 19469 προϊόντα για κάθε σας ανάγκη

Παγκόσμια Ημέρα Κατά του AIDS/HIV 2018: Οι θάνατοι μειώθηκαν αλλά ο ιός καλπάζει

Η 1η Δεκεμβρίου, η πρώτη ημέρα του χειμώνα, είναι εδώ και πολλά χρόνια η μέρα που μας θυμίζει ότι η μάχη κατά του AIDS, είναι μια μάχη που δεν σταματά.

Παρά τα όσα μπορεί να πιστεύεις, η επιδημία του ΑIDS συνεχίζει να καλπάζει σε παγκόσμιο επίπεδο ενώ σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας το 2017 ζουν με τον ιό περί τα 17 εκατομμύρια άνθρωποι από τους οποίους μόλις το 60% έχει πρόσβαση σε αντιρετροϊκή θεραπεία (παρά το γεγονός πως το επιθυμητό ποσοστό είναι το 90%) με αποτέλεσμα τον υποδιπλασιασμό των θανάτων παγκοσμίως.

Στην Ελλάδα, από την πρώτη εμφάνιση της νόσου έως σήμερα, έχουν καταγραφεί περίπου 17.000 περιστατικά με κυριότερο τρόπο μετάδοσης την σεξουαλική επαφή μεταξύ ανδρών χωρίς τη λήψη προφυλάξεων με κυρίαρχη ηλικιακή ομάδα κατά τη διάγνωση αυτή των 30-39 ετών.

Τα νέα δεδομένα για τη θεραπεία για το AIDS

Στην Ελλάδα, βάσει των ευρωπαϊκών και διεθνών κατευθυντηρίων οδηγιών, χορηγείται αντιρετροϊκή θεραπεία σε όλα τα άτομα με HIV το ταχύτερο δυνατόν μετά τη διάγνωση. Η έγκαιρη χορήγησή της συνδέεται κατά περίπτωση με τη μείωση της νοσηρότητας και της θνητότητας της νόσου ενώ συντελεί και στην ελάττωση της μεταδοτικότητας του ιού.

Το 2018, έλαβαν έγκριση στις ΗΠΑ και την Ευρώπη καινούρια αντιρετροϊκά σκευάσματα, τα οποία αναμένεται να κυκλοφορήσουν και στη χώρα μας στο μέλλον ενώ νέες θεραπευτικές στρατηγικές και συνδυασμοί αντιρετροϊκών παρατεταμένης δράσης σε ενέσιμη μορφή αποτελούν ελκυστική προοπτική για το μέλλον της αντιρετροϊκής θεραπείας.

Πέραν της προφύλαξης, η σωστή ενημέρωση αποτελεί το μεγαλύτερο όπλο κόντρα στον ιό που δεν ακούγεται όσο στη δεκαετία του 80 που έπαιρνε εκατομμύρια ζωές αλλά συνεχίζει να πλήττει τον πληθυσμό παγκοσμίως. 

Λάβε τις απαραίτητες προφυλάξεις με τα απαραίτητα προϊόντα
Newsletter
Ενημερωθειτε για νεα και αποκλειστικες προσφορες

Εγγραφή στο newsletter

To Wecare θα μπορεί χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα για να έρθει σε επαφή μαζί σας για ενημερώσεις με νέα & προσφορές. Επιβεβαιώστε όλους τους τρόπους που θα θέλατε να μας ακούσετε:

Ρυθμίσεις cookies

Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου που περιέχουν πληροφορίες που αποθηκεύονται στον web browser του υπολογιστή σου κατά την περιήγησή σας στην ιστοσελίδα του Wecare Eshop και μπορούν να αφαιρεθούν ανά πάσα στιγμή.

Ακολουθήστε μας στο Instagram!
wecare.gr