22314 προϊοντα για καθε αναγκη
To καλάθι σας δεν έχει προϊόντα. Βρείτε ό,τι χρειάζεστε ανάμεσα από 22314 προϊόντα για κάθε σας ανάγκη

Όσα θες να γνωρίζεις για την γιορτή των Ερωτευμένων

Σε λίγες ημέρες γιορτάζουμε την ημέρα των ερωτευμένων. Καρδιές και λουλούδια έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους προαναγγέλλοντας τον εορτασμό του Αγίου Βαλεντίνου όπως κάθε χρόνο στις 14 Φεβρουαρίου. Ποιος πραγματικά ήταν όμως ο Άγιος Βαλεντίνος και γιατί θεωρείται σύμβολο και προστάτης των πανταχού ερωτευμένων;

Η αλήθεια για τον Άγιο των ερωτευμένων
Η αλήθεια είναι πως διάφορες ιστορίες κυκλοφορούν αναφορικά με το βίο του οσιομάρτυρα Βαλεντίνου ενώ δεν έχει ξεκαθαριστεί αν πρόκειται για έναν ή πολλούς οσιομάρτυρες Βαλεντίνους. Ανά τα χρόνια προέκυψαν διάφορες εκδοχές για τον μαρτυρικό θάνατο του Βαλεντίνου την 14η Φεβρουαρίου, όλες τους με σαφή αναφορά στην αγάπη και τον έρωτα. Θα αναφερθούμε στις δύο επικρατέστερες εκδοχές του θρύλου.

ΒΡΕΣ ΟΛΑ ΤΑ ΔΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΙΟΡΤΉ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ ΣΤΟ WECAREGR

Ο θρύλος του Αγίου Βαλεντίνου
Μια από τις πιο δημοφιλείς αγιογραφικές αναφορές θέλει τον Άγιο Βαλεντίνο να είναι ιερωμένος του 3ου αιώνα μ.Χ στη Ρώμη. Κρυφά από τον αυτοκράτορα πάντρευε χριστιανούς, σε μια εποχή όπου ο χριστιανισμός διωκόταν. Συνελήφθη και καταδικάστηκε σε λιθοβολισμό από τον οποίο αναφέρεται πως γλίτωσε οπότε και ακολούθησε ο αποκεφαλισμός του.

Η δεύτερη εκδοχή θέλει τον Άγιο των ερωτευμένων να θεραπεύει την κόρη Ιταλού δικαστή Αστέριου από την τύφλωση. Το θαύμα του επισκόπου Βαλεντίνου φέρεται να έκανε τον δικαστή και όλη του την οικογένεια να ενστερνιστεί τον Χριστιανισμό προκαλώντας την οργή του αυτοκράτορα Κλαυδίου που τον καταδίκασε σε θάνατο. Σύμφωνα δε με το θρύλο ο επίσκοπος κατά την εκτέλεσή του φέρεται να γράφει ιδιόχειρη επιστολή στην κοπέλα που θεράπευσε υπογράφοντας «ο Βαλεντίνος σου».

Ο Άγιος «Βαλεντίνος» των ορθοδόξων
Σήμερα, η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου δεν αποτελεί επίσημη εορτή της ορθόδοξης εκκλησίας, ωστόσο, έχει επικρατήσει να εορτάζεται ως η ημέρα των ερωτευμένων ζευγαριών. Για την ορθόδοξη εκκλησία η ημέρα των ερωτευμένων είναι η13η Φεβρουαρίου που τιμάται η μνήμη των Αγίων Αποστόλων Ακύλα και Πρισκίλλης, ζευγάρι μαρτύρων ενώ ως άλλος ορθόδοξος «Βαλεντίνος» εμφανίζεται ο Άγιος Υάκινθος που εορτάζεται στις 3 Ιουλίου.
Newsletter
Ενημερωθειτε για νεα και αποκλειστικες προσφορες

Εγγραφή στο newsletter

To Wecare θα μπορεί χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα για να έρθει σε επαφή μαζί σας για ενημερώσεις με νέα & προσφορές. Επιβεβαιώστε όλους τους τρόπους που θα θέλατε να μας ακούσετε:

Ρυθμίσεις cookies

Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου που περιέχουν πληροφορίες που αποθηκεύονται στον web browser του υπολογιστή σου κατά την περιήγησή σας στην ιστοσελίδα του Wecare Eshop και μπορούν να αφαιρεθούν ανά πάσα στιγμή.

Ακολουθήστε μας στο Instagram!
wecare.gr