Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{cartTotal}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 39€

Αναζήτηση

Όσα θες να γνωρίζεις για την γιορτή των Ερωτευμένων

Όσα θες να γνωρίζεις για την γιορτή των Ερωτευμένων
Σε λίγες ημέρες γιορτάζουμε την ημέρα των ερωτευμένων. Καρδιές και λουλούδια έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους προαναγγέλλοντας τον εορτασμό του Αγίου Βαλεντίνου όπως κάθε χρόνο στις 14 Φεβρουαρίου. Ποιος πραγματικά ήταν όμως ο Άγιος Βαλεντίνος και γιατί θεωρείται σύμβολο και προστάτης των πανταχού ερωτευμένων;

Η αλήθεια για τον Άγιο των ερωτευμένων
Η αλήθεια είναι πως διάφορες ιστορίες κυκλοφορούν αναφορικά με το βίο του οσιομάρτυρα Βαλεντίνου ενώ δεν έχει ξεκαθαριστεί αν πρόκειται για έναν ή πολλούς οσιομάρτυρες Βαλεντίνους. Ανά τα χρόνια προέκυψαν διάφορες εκδοχές για τον μαρτυρικό θάνατο του Βαλεντίνου την 14η Φεβρουαρίου, όλες τους με σαφή αναφορά στην αγάπη και τον έρωτα. Θα αναφερθούμε στις δύο επικρατέστερες εκδοχές του θρύλου.
Μια από τις πιο δημοφιλείς αγιογραφικές αναφορές θέλει τον Άγιο Βαλεντίνο να είναι ιερωμένος του 3ου αιώνα μ.Χ στη Ρώμη. Κρυφά από τον αυτοκράτορα πάντρευε χριστιανούς, σε μια εποχή όπου ο χριστιανισμός διωκόταν. Συνελήφθη και καταδικάστηκε σε λιθοβολισμό από τον οποίο αναφέρεται πως γλίτωσε οπότε και ακολούθησε ο αποκεφαλισμός του.

Η δεύτερη εκδοχή θέλει τον Άγιο των ερωτευμένων να θεραπεύει την κόρη Ιταλού δικαστή Αστέριου από την τύφλωση. Το θαύμα του επισκόπου Βαλεντίνου φέρεται να έκανε τον δικαστή και όλη του την οικογένεια να ενστερνιστεί τον Χριστιανισμό προκαλώντας την οργή του αυτοκράτορα Κλαυδίου που τον καταδίκασε σε θάνατο. Σύμφωνα δε με το θρύλο ο επίσκοπος κατά την εκτέλεσή του φέρεται να γράφει ιδιόχειρη επιστολή στην κοπέλα που θεράπευσε υπογράφοντας «ο Βαλεντίνος σου».

Ο Άγιος «Βαλεντίνος» των ορθοδόξων
Σήμερα, η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου δεν αποτελεί επίσημη εορτή της ορθόδοξης εκκλησίας, ωστόσο, έχει επικρατήσει να εορτάζεται ως η ημέρα των ερωτευμένων ζευγαριών. Για την ορθόδοξη εκκλησία η ημέρα των ερωτευμένων είναι η13η Φεβρουαρίου που τιμάται η μνήμη των Αγίων Αποστόλων Ακύλα και Πρισκίλλης, ζευγάρι μαρτύρων ενώ ως άλλος ορθόδοξος «Βαλεντίνος» εμφανίζεται ο Άγιος Υάκινθος που εορτάζεται στις 3 Ιουλίου.
Εγγραφείτε στο newsletter

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter του wecare.gr και αποκτήστε πρώτοι τα νέα & τις προσφορές μας Δωρεάν στο email σας!

Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη οποιαδήποτε στιγμή κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο κατάργησης εγγραφής στο υποσέλιδο οποιουδήποτε email που λαμβάνετε από εμάς ή επικοινωνώντας μαζί μας στο info@wecare.gr. Θα επεξεργαστούμε τις πληροφορίες σας με σεβασμό. Κάνοντας κλικ παρακάτω, συμφωνείτε ότι μπορούμε να επεξεργαστούμε τα στοιχεία σας σύμφωνα με αυτούς τους όρους.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.