Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου ({{countCartProductPieces}})

Σύνολο :
{{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€
{{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Με αυτή την αγορά σου θα κερδίσεις πόντους για επόμενες αγορές

+{{cartProductsTotalPoints}} Cares Info icon

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 39.00€

Θηλασμός: Tα βασικά προβλήματα που θα αντιμετωπίσεις και οι εναλλακτικές λύσεις τους

Θηλασμός: Tα βασικά προβλήματα που θα αντιμετωπίσεις και οι εναλλακτικές λύσεις τουςphoto

Έκανες δεκάδες σεμινάρια θηλασμού, προετοιμάστηκες ψυχολογικά, προετοιμάστηκες σωματικά, ήρθε το μωρό σου στον κόσμο κι εκεί ξεκίνησε το κανονικό ταξίδι της μητρότητας και του θηλασμού. Φυσικά, δεν είναι όλα ρόδινα όπως συμβαίνει στις φωτογραφίες που χαρούμενες μανούλες θηλάζουν τα παιδιά τους χαρούμενες και ευτυχείς.

Τα προβλήματα δεν λείπουν κι ο οδηγός αυτός φτιάχτηκε για να σε βοηθήσει.

Η ροή γάλακτος είναι μικρή:

Τα δύο πρώτα εικοσιτετράωρα μετά τη γέννα, το γάλα και συγκεκριμένα το πρωτόγαλα που θα παράγεις έχει συγκεκριμένη ποσότητα. Κατόπιν, το στήθος θα γεμίσει και η ροή θα αυξηθεί. Αν παρατηρήσεις πως η ροή γάλακτος δεν έχει αυξηθεί ικανοποιητικά, δοκίμασε να αντλήσεις γάλα με θήλαστρο μετά το θηλασμό του παιδιού για να ενεργοποιήσεις το στήθος.  Ένα μικρό αλλά δυνατό θήλαστρο που μεταφέρεται εύκολα θα σε σώσει, ειδικά τις πρώτες 40 ημέρες που η σχέση ανάμεσα στην προσφορά και τη ζήτηση γάλακτος δεν έχει εδραιωθεί.

Δες τις καλύτερες επιλογές για θήλαστρο ΕΔΩ


Δεν μπορείς να βολευτείς καλά για να θηλάσεις το μωρό:

Ένα μαξιλάρι θηλασμού θα σε σώσει, μιας και μπορείς να το τοποθετήσεις με ποικίλους τρόπους για να πάρεις την πιο άνετη στάση θηλασμού. Πέραν αυτού, μπορείς να τοποθετήσεις πάνω σε αυτό και το μωρό ή να βολευτείς όσο κοιμάσαι, ειδικά μετά από καισαρική.

Το γάλα σου δεν είναι επαρκές ή πλούσιο:    

Η μαμά σου θα σπεύσει να κατηγορήσει την ποιότητα του γάλακτος που παράγεις, ειδικά αν το μωρό δεν παίρνει αρκετό βάρος. Αν νιώθεις κι εσύ πως δεν έχεις επαρκές γάλα, εκτός από το θήλαστρο, μια σωστή διατροφή με περισσότερες θερμίδες θα βοηθήσει την παραπάνω ροή και ποιότητα του γάλακτος. Αυτό το διάστημα δεν είναι ιδανικό για να κάνεις δίαιτα για απώλεια των κιλών της εγκυμοσύνης ενώ μπορείς να χρησιμοποιήσεις ως έξτρα πηγή, το γάλα που έχεις αντλήσει με το θήλαστρο και έχεις φυλάξει στα ειδικά ποτηράκια ή σακουλάκια αποθήκευσης μητρικού γάλακτος.

Ταυτόχρονα, μπορείς να αυξήσεις την ποσότητα γάλακτος με ειδικά συμπληρώματα διατροφής όπως η μαγιά μπύρας. Προτίμησε την πολυβιταμίνη, ειδική για το θηλασμό της Vitabionics ή το συμπλήρωμα Lanes με μαγιά μπύρας

Εν το μεταξύ, τήρησε τους κανόνες υγιεινής και φύλαξης του μητρικού γάλακτος που άντλησες και πρόσφερέ το στο μωρό όταν βλέπεις πως πεινάει ακόμα μετά το θηλασμό ή τις βραδινές ώρες που είσαι πιο κουρασμένη. Εξοπλίσου με μπιμπερό ειδικά σχεδιασμένα για την ενίσχυση του θηλασμού και τον απαραίτητο θερμαντήρα γάλακτος που δεν καίει το μητρικό γάλα αλλά το ζεσταίνει αργά. Το θερμαντήρα μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις και αργότερα όταν θα θέλεις να ζεστάνεις το φαγητό του μωρού ή το φρέσκο γάλα του πιο μεγάλου παιδιού σου.

Οι θηλές σου έχουν πληγωθεί ή είναι εισέρχουσες

Ειδικά στην αρχή του θηλασμού κι εφόσον δεν βοηθά το σχήμα των θηλών ή το μωρό, ο θηλασμός μπορεί να είναι επώδυνος. Μια κρέμα από 100% καθαρή λανολίνη μπορεί να προστατεύσει και καταπραΰνει τις θηλές από την αφυδάτωση ή την ξηρότητα ενώ μια κρέμα αποκατάστασης των πληγωμένων θηλών μπορεί να κάνει θαύματα. Δοκίμασε τη Frezyderm Nipple Care.

Εξίσου βοηθητικές είναι και οι ψευδοθηλές, ειδικά σε θηλές που έχουν πληγωθεί και χρειάζονται ξεκούραση ενώ βοηθητικά είναι και τα «κοχύλια» προστασίας και συλλογής μητρικού γάλακτος.

Έχεις μεγάλη ροή γάλακτος:

Κι εδώ μπορεί να σε βοηθήσει το ηλεκτρικό θήλαστρο, μιας και μπορείς να αποθηκεύσεις το γάλα που δεν θα πιει το παιδί και να το καταναλώσει κάποια άλλη στιγμή. Για τυχόν διαρροές, θα σε βοηθήσουν τα επιθέματα στήθους μιας χρήσης.

Πιστεύεις πως πρέπει να διακόψεις το θηλασμό γιατί θέλεις να καπνίσεις ή να πιεις καφέ

Οι αγαπημένες συνήθειες που είχες προτού μείνεις έγκυος, το αλκοόλ, το κάπνισμα και οι πολλοί καφέδες, σου έχουν λείψει.

Ένας ντεκαφεινέ δεν θα πειράξει το μωρό ενώ κυκλοφορούν στο εμπόριο πολλές μπύρες χωρίς αλκοόλ ή με χαμηλή περιεκτικότητα ενώ υπάρχει ακόμα και κρασί χωρίς αλκοόλ.

Όσο για το κάπνισμα, αποτελεί έτσι κι αλλιώς μια κακή για την υγεία σου συνήθεια και μπορείς να το αποφύγεις για τους πρώτους έξι απαραίτητους πρώτους μήνες ζωής του παιδιού, που ακόμα και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, σου προτείνει να το θηλάσεις.

Περισσότερα

Αποποίηση ευθύνης
Το περιεχόμενο του παρόντος διαδικτυακού ιστοτόπου δεν αποτελεί και δεν μπορεί να εκληφθεί ως ιατρική συμβουλή, διάγνωση, θεραπεία ή υπόδειξη.

Όλες οι πληροφορίες παρέχονται στους αναγνώστες απο επαγγελματίες υγείας, αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση το περιεχόμενο αυτό να υποκαταστήσει την εξατομικευμένη ιατρική συμβουλή, διάγνωση, πρόγνωση ή θεραπεία.