Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{cartTotal}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 39€

Αναζήτηση

Ένας μύθος και μία αλήθεια που πρέπει να γνωρίζεις για τις ψείρες

Ένας μύθος και μία αλήθεια που πρέπει να γνωρίζεις για τις ψείρες
Το πρώτο κουδούνι χτύπησε και εσύ φοβάσαι ότι μαζί με την τσάντα το παιδί σου θα φέρει στο σπίτι και ψείρες; Μάθε έναν μύθο και μία αλήθεια για να μην ανησυχείς χωρίς λόγο.

Το να μοιράζεται το παιδί ρούχα και αντικείμενα των μαλλιών είναι επικίνδυνο: Αλήθεια

Ο καλύτερος τρόπος να αποφύγεις τις ψείρες είναι να μάθεις στο παιδί σου ότι πρέπει να αποφεύγει να έρχεται σε κοντινή επαφή με άλλα παιδιά. Φέτος ειδικά, αυτό είναι πιο εύκολο, καθώς όλα τα παιδιά έχουν σχεδόν συνηθίσει να κρατούν αποστάσεις λόγω του κορονοϊού. Επίσης, δεν θα πρέπει να φοράει ξένα μπουφάν, κασκόλ, κορδέλες, σκουφάκια αλλά και ακουστικά κεφαλιού ούτε να αφήνει τους συμμαθητές του να παίρνουν τα δικά του. Μπορείς κατά περιόδους να ελέγχεις και εσύ το κεφάλι του παιδιού σου για να σιγουρευτείς ότι δεν έχει κονίδες, καθώς τα παιδιά δεν κολλούν ψείρες μόνο στην αρχή της χρονιάς.

Αν το παιδί κολλήσει ψείρες θα πρέπει να απολυμάνεις όλο το σπίτι: Μύθος

Οι ψείρες μεταδίδονται κυρίως από την άμεση επαφή δύο κεφαλιών και χρειάζονται γεύματα ρουφώντας αίμα για να επιζήσουν. Η μετάδοσή τους μέσω των αντικειμένων αν και είναι πιθανή, ωστόσο δεν θα πρέπει να σε ανησυχεί υπερβολικά. Οι ενήλικες ψείρες μπορούν να επιβιώσουν για λίγο όταν βρίσκονται εκτός κεφαλιού, αλλά οι καινούριες, που μόλις εκκολάφθηκαν και χρειάζονται ένα καλό γεύμα σύντομα, δεν μπορούν να επιζήσουν για πολύ. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να κάνεις γενική απολύμανση στο σπίτι εάν υπάρξει κάποιο περιστατικό με ψείρες, αν και γενικά το πλύσιμο στους 60 βαθμούς αποτελεί τον καλύτερο τρόπο να σκοτώσεις ψείρες αλλά και ιούς.
Εγγραφείτε στο newsletter

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter του wecare.gr και αποκτήστε πρώτοι τα νέα & τις προσφορές μας Δωρεάν στο email σας!

Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη οποιαδήποτε στιγμή κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο κατάργησης εγγραφής στο υποσέλιδο οποιουδήποτε email που λαμβάνετε από εμάς ή επικοινωνώντας μαζί μας στο info@wecare.gr. Θα επεξεργαστούμε τις πληροφορίες σας με σεβασμό. Κάνοντας κλικ παρακάτω, συμφωνείτε ότι μπορούμε να επεξεργαστούμε τα στοιχεία σας σύμφωνα με αυτούς τους όρους.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.