Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProductPieces}}
Σύνολο : {{cartTotal}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 39€

Αναζήτηση

Γνώρισε τα βοτανικά μείγματα που υποστηρίζουν τις λειτουργίες του εγκεφάλου!

Γνώρισε τα βοτανικά μείγματα που υποστηρίζουν τις λειτουργίες του εγκεφάλου!
Τον τελευταίο καιρό γίνεται συχνά λόγος για τα νοοτροπικά συμπληρώματα διατροφής. Η ίδια η λέξη «νοοτροπικό» είναι συνθέτη και έχει ρίζες στις λέξεις νους (μυαλό) και τρέπω (γυρίζω, μετατρέπω, αλλάζω). Πρόκειται για διατροφικά σκευάσματα που περιέχουν ουσίες που εμπλέκονται στις λειτουργίες του εγκεφάλου, με αποτέλεσμα να βελτιώνουν τη νοητική και την πνευματική απόδοση.


Η σύνθεσή τους βασίζεται σε ουσίες που έχουν αποδεδειγμένα ευεργετικά οφέλη στη λειτουργία του εγκεφάλου, ενισχύοντας γνωστικές λειτουργίες, όπως είναι η μνήμη, η συγκέντρωση, η διαύγεια, η διάθεση, η πνευματική απόδοση κ.α.

Μία νοοτροπική ουσία χαρακτηρίζεται συνήθως από τις εξής ιδιότητες:

-Nευροπροστατευτική δράση
-Bελτίωση της μνήμης ή της ικανότητας ανάκλησης πληροφοριών
-Eνίσχυση της πνευματικής απόδοσης
-Aύξηση της αποτελεσματικότητας των νευρωνικών πυροδοτήσεων στο περίβλημα εγκεφάλου καθώς και στις υποφλοιώδεις περιοχές
-Bελτίωση των γνωσιακών ικανοτήτων
-Aμελητέα τοξικότητα και ελάχιστες παρενέργειες.

Γνωστές νοοτροπικές ουσίες με αποδεδειγμένα αποτελέσματα είναι η κιτικολίνη, η καφεΐνη, η θειανίνη, η θεοβρωμίνη, κάποιες βιταμίνες του συμπλέγματος Β, η χολίνη, το συνένζυμο Q10, πολλά από τα προσαρμογόνα βότανα όπως το τζίνσενγκ, η ασβαγκάντα η ροντιόλα και πολλά άλλα.
Μείγματα βοτάνων που χρησιμοποιούνταν με επιτυχία σε παραδοσιακές θεραπείες, όπως για παράδειγμα στην Αγιουρβεδική ιατρική, και αργότερα αποδείχθηκε και επιστημονικά η δράση τους, μπορούν να βελτιώσουν νοητικές λειτουργίες με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα. Ας δούμε κάποια τέτοια μείγματα:
 
1. Μείγμα βοτάνων που υποστηρίζει τη μνήμη και τη μάθηση, την ανάκληση πληροφοριών και τη γνωσιακή λειτουργία:
-Κουρκουμάς: περιέχει τη βιοδραστική πολυφαινόλη κουρκουμίνη, που χρησιμοποιείται παραδοσιακά στις Αγιουρβεδικές θεραπείες κυρίως για την αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτική δράση της.
-Μπακόπα: βοηθά στην εστίαση, τη συγκέντρωση, την πνευματική διαύγεια και τη μνήμη, ειδικά σε περιόδους άγχους και όταν αυτές εξασθενούν με την πάροδο του χρόνου.
-Ασβαγκάντα: βοηθά στην πνευματική ισορροπία, τη μάθηση, τη μνήμη και την ανάκληση πληροφοριών.
-Τζίνγκο Μπιλόμπα: βοηθά στην υποστήριξη της εγκεφαλικής λειτουργίας, τη διατήρηση της μνήμης καθώς αυξάνεται η ηλικία και τη διατήρηση της πνευματικής υγείας. Συμβάλλει στη διατήρηση και ανάκληση γεγονότων καθώς και στη διατήρηση καθαρής σκέψης.
-Φασκόμηλο: συμβάλλει στη βελτίωση της πνευματικής απόδοσης και της λειτουργικής (προσωρινής) μνήμης, καθώς και στη συγκέντρωση.
-Δενδρολίβανο: συμβάλλει στη διατήρηση της μνήμης και στην ανάκληση πληροφοριών.
[Το συγκεκριμένο μείγμα βοτάνων περιέχεται στο συμπλήρωμα διατροφής Neubria Spark (Memory)].
 
2. Μείγμα βοτάνων που βελτιστοποιεί την πνευματική απόδοση και βελτιώνει τη συγκέντρωση και τη διαύγεια:
-Μπακόπα: βοηθά στην εστίαση, τη συγκέντρωση, την πνευματική διαύγεια και τη μνήμη, ειδικά σε περιόδους άγχους.
-Ασβαγκάντα: είναι χρήσιμη όταν απαιτείται ψυχική και σωματική εγρήγορση, όταν κάποιος αισθάνεται κόπωση και υπάρχει απώλεια συγκέντρωσης. Βοηθά στη μάθηση, τη μνήμη και την ανάκληση πληροφοριών.
-Ροντιόλα: βοηθά στη βελτίωση της ψυχικής κόπωσης που σχετίζεται με το άγχος και την πίεση.
-Τζίνγκο Μπιλόμπα: βοηθά στην υποστήριξη της νοητικής λειτουργίας και της μνήμης καθώς αυξάνεται η ηλικία και στη διατήρηση της πνευματικής υγείας. Συμβάλλει στην διατήρηση και ανάκληση πληροφοριών, καθώς και στη διατήρηση καθαρής σκέψης.
-Φασκόμηλο: συμβάλλει στη βελτίωση της πνευματικής απόδοσης και της λειτουργικής μνήμης, καθώς και στη συγκέντρωση.
-Μύρτιλο: συμβάλλει στην οπτική ευκρίνεια και στην καλύτερη λειτουργία του αμφιβληστροειδούς. Βοηθά στη διατήρηση της υγείας των ματιών και στην καλύτερη ροή του αίματος σε αυτά. Είναι αντιοξειδωτικό και συμβάλλει στην άμυνα του οργανισμού από τις ελεύθερες ρίζες.
-Δενδρολίβανο: συμβάλλει στη διατήρηση της μνήμης και στην ανάκληση πληροφοριών.
[Το συγκεκριμένο μείγμα βοτάνων περιέχεται στο συμπλήρωμα διατροφής Neubria Edge (Focus)].
 
3.Μείγμα βοτάνων που συμβάλλει στη συναισθηματική ισορροπία και τη διατήρηση της καλής διάθεσης:
-Ροντιόλα: βοηθά στην εξισορρόπηση του συναισθηματικού στρες και της σωματικής προσπάθειας. Βοηθά στην καλύτερη αντίληψη και βελτιώνει την ψυχική κατάσταση.
-Κουρκουμάς (Turmeric): υποστηρίζει το νευρικό σύστημα.
-Ασβαγκάντα: βοηθά στην ψυχική και σωματική εγρήγορση σε περιόδους κόπωσης.
-Σαφράν: συμβάλλει στη συναισθηματική ισορροπία, τη χαλάρωση και τη διατήρηση της θετικής διάθεσης.

[Το συγκεκριμένο μείγμα βοτάνων περιέχεται στο συμπλήρωμα διατροφής Neubria Shine (Mood)].
 
 
Στα Neubria χρησιμοποιούνται  δραστικά φυτικά συστατικά προερχόμενα από ασφαλείς πηγές και συνδυασμένα έτσι ώστε να αξιοποιείται η πραγματική δύναμη της φύσης. Χωρίς χημικά ή συνθετικά πρόσθετα, χρησιμοποιούνται τα καλύτερα νοοτροπικά συστατικά που υποστηρίζονται από την επιστήμη για να δημιουργηθούν ασφαλή και αποτελεσματικά φυσικά συμπληρώματα διατροφής.
 
Εγγραφείτε στο newsletter

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter του wecare.gr και αποκτήστε πρώτοι τα νέα & τις προσφορές μας Δωρεάν στο email σας!

Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη οποιαδήποτε στιγμή κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο κατάργησης εγγραφής στο υποσέλιδο οποιουδήποτε email που λαμβάνετε από εμάς ή επικοινωνώντας μαζί μας στο info@wecare.gr. Θα επεξεργαστούμε τις πληροφορίες σας με σεβασμό. Κάνοντας κλικ παρακάτω, συμφωνείτε ότι μπορούμε να επεξεργαστούμε τα στοιχεία σας σύμφωνα με αυτούς τους όρους.