Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου ({{countCartProductPieces}})

Σύνολο :
{{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€
{{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Με αυτή την αγορά σου θα κερδίσεις πόντους για επόμενες αγορές

+{{cartProductsTotalPoints}} Cares Info icon

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 39.00€

Προβιοτικά

150 Προϊόντα
Όλα τα προϊόντα
Τα προβιοτικά είναι ένας τύπος "φιλικών βακτηρίων" που υπάρχουν στον ανθρώπινο οργανισμό και συμβάλλουν στην υγεία μας. Αυτά τα βακτήρια βοηθούν στην ισορροπία της εντερικής μικροχλωρίδας και στην καλή λειτουργία του πεπτικού μας συστήματος. Τα προβιοτικά μπορούν να βρεθούν σε διάφορες τροφές και συμπληρώματα διατροφής.

Κατηγορίες προβιοτικών

Τα προβιοτικά χωρίζονται σε διάφορες κατηγορίες, ανάλογα με τα είδη των βακτηρίων που περιέχουν. Οι πιο συνηθισμένες κατηγορίες προβιοτικών είναι:

  • Λακτοβάκιλλοι: Αυτά τα προβιοτικά περιέχουν βακτήρια της οικογένειας Lactobacillus. Οι παραλλαγές αυτών των βακτηρίων περιλαμβάνουν τα Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus casei, και Lactobacillus rhamnosus.
  • Βιφιδοβάκτηρια: Αυτά τα προβιοτικά περιέχουν βακτήρια της οικογένειας Bifidobacterium. Οι παραλλαγές αυτών των βακτηρίων περιλαμβάνουν τα Bifidobacterium infantis, Bifidobacterium longum, και Bifidobacterium breve.
  • Σάκχαρα και φυτικές ίνες: Οι προβιοτικές ίνες περιέχουν ουσίες όπως η ινουλίνη και η φρουκτο-ολιγοσακχαρίτης. Αυτές οι ίνες λειτουργούν ως τροφή για τα προβιοτικά βακτήρια.

Τα οφέλη των προβιοτικών

Τα προβιοτικά έχουν πολλά οφέλη για την υγεία μας. Καταρχάς, βοηθούν στην ισορροπία της εντερικής μικροχλωρίδας και προάγουν την υγεία του πεπτικού μας συστήματος. Επίσης, ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα, προστατεύοντάς μας από λοιμώξεις και ασθένειες.

Επιπλέον, τα προβιοτικά βοηθούν στη διατήρηση της υγείας του δέρματος μας, μειώνοντας την εμφάνιση ακμής και άλλων δερματικών προβλημάτων. Επίσης, μπορούν να βελτιώσουν την απορρόφηση των βιταμινών και των θρεπτικών ουσιών από τη διατροφή μας.


Τροφές πλούσιες σε προβιοτικά

Τα προβιοτικά μπορούν να βρεθούν σε πολλές τροφές. Οι πιο γνωστές τροφές που περιέχουν προβιοτικά είναι:

  • Γιαούρτι: Το γιαούρτι περιέχει φυσικά προβιοτικά βακτήρια, όπως τα Lactobacillus acidophilus και Bifidobacterium bifidum.
  • Κεφίρ: Το κεφίρ είναι ένα προβιοτικό ποτό που περιέχει ποικίλα βακτήρια και μύκητες, όπως τα Lactobacillus kefiri και Saccharomyces kefir.
  • Ξινόλαχανο: Το ξινόλαχανο είναι πλούσιο σε προβιοτικά βακτήρια, όπως τα Lactobacillus plantarum και Leuconostoc mesenteroides.
  • Kimchi: Το Kimchi είναι ένα παραδοσιακό Κορεάτικο φαγητό που περιέχει προβιοτικά βακτήρια, όπως τα Lactobacillus plantarum και Leuconostoc mesenteroides.
  • Miso: Το miso είναι ένα παραδοσιακό Ιαπωνικό φαγητό που περιέχει τον ζυμομύκητα Aspergillus oryzae, ο οποίος έχει προβιοτικές ιδιότητες.
  • Κομπούτσα: Το κομπούτσα είναι ένα προβιοτικό ποτό που περιέχει το προβιοτικό Bacillus coagulans και άλλα προβιοτικά βακτήρια.
  • Πίκλες: Οι πίκλες, όπως οι πίκλες λάχανο και οι πίκλες αγγούρι, περιέχουν προβιοτικά βακτήρια, όπως τα Lactobacillus plantarum και Lactobacillus brevis.


Δοσολογία για ενήλικες και παιδιά

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι ακριβείς οδηγίες για τη λήψη προβιοτικών μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με το είδος του προβιοτικού και την εταιρία που το παράγει. Συνεπώς, είναι σημαντικό να ακολουθείτε πάντα τις οδηγίες που παρέχονται στη συσκευασία ή να συμβουλεύεστε τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας για τη σωστή χρήση και δοσολογία.

Γενικά, η λήψη προβιοτικών μπορεί να γίνει καθημερινά για μερικές εβδομάδες ή μήνες, ανάλογα με τον σκοπό και την κατάσταση της υγείας σας. Ορισμένοι άνθρωποι επίσης προτιμούν να παίρνουν προβιοτικά συνεχώς ως μέρος της καθημερινής τους ρουτίνας.

Ωστόσο, θα πρέπει να είστε επίσης ενήμεροι ότι η αποτελεσματικότητα των προβιοτικών μπορεί να διαφέρει από άτομο σε άτομο και από προϊόν σε προϊόν. Ορισμένα προβιοτικά μπορεί να χρειαστούν περισσότερο χρόνο για να επηρεάσουν την ισορροπία της εντερικής χλωρίδας, ενώ άλλα μπορεί να είναι πιο γρήγορα αποτελεσματικά.

Το σημαντικότερο είναι να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας για την κατάλληλη χρήση των προβιοτικών στην περίπτωσή σας, ειδικά αν αντιμετωπίζετε κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα υγείας. Ο γιατρός θα μπορέσει να σας παράσχει τις κατάλληλες συμβουλές βάσει των ατομικών σας αναγκών και προδιαγραφών.


Προφυλάξεις και αντενδείξεις

Παρόλο που τα προβιοτικά θεωρούνται συνήθως ασφαλή για την κατανάλωση, υπάρχουν κάποιες προφυλάξεις που πρέπει να ληφθούν υπόψη. Ορισμένα άτομα με ασθένειες του ανοσοποιητικού συστήματος, όπως οι ασθενείς με επιβητική νόσο, μπορεί να μην είναι κατάλληλο να λαμβάνουν προβιοτικά.

Επίσης, κάποιοι άνθρωποι μπορεί να αντιδράσουν αλλεργικά σε ορισμένα προβιοτικά προϊόντα. Εάν έχετε ιστορικό αλλεργικών αντιδράσεων, συνιστάται να είστε προσεκτικοί και να συμβουλευτείτε έναν ειδικό πριν ξεκινήσετε την κατανάλωση προβιοτικών.