Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου ({{countCartProductPieces}})

Σύνολο :
{{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€
{{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Με αυτή την αγορά σου θα κερδίσεις πόντους για επόμενες αγορές

+{{cartProductsTotalPoints}} Cares Info icon

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 39.00€

Μαγνήσιο

90 Προϊόντα
Όλα τα προϊόντα
Καλωσορίσατε στον κόσμο του μαγνησίου, του συναρπαστικού θαύματος της φύσης που αποδεικνύεται ως η κλειδική λύση για την υγεία και την ευεξία μας. Αναμφίβολα, το μαγνήσιο είναι ένα από τα πιο ανεκτίμητα αλλά και πολυμορφικά μέταλλα που υπάρχουν, με ατελείωτες εφαρμογές που έχουν θετική επίδραση στην καθημερινή μας ζωή.
Αναρωτηθήκατε ποτέ πώς οι αθλητές επιτυγχάνουν την ακαταμάχητη απόδοσή τους; Το μυστικό κρύβεται στο μαγνήσιο. Είναι ένας βασικός παράγοντας που συμβάλλει στην ενεργειακή παραγωγή, τη μυϊκή σύσπαση και την αποκατάσταση των μυών. Επομένως, για τους αθλητές που επιδιώκουν την υπεροχή, το μαγνήσιο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της προπόνησης και της διατροφής τους.

Ιδιότητες και οφέλη του μαγνησίου

 • Ενεργειακή παραγωγή: Το μαγνήσιο είναι απαραίτητο για την μετατροπή των τροφών σε ενέργεια. Συμμετέχει στην παραγωγή της αδενοσίνης τριφωσφορικού νουκλεοτιδίου (ATP), της κύριας πηγής ενέργειας για τον οργανισμό.
 • Υγιής λειτουργία μυών και νεύρων: Το μαγνήσιο συμβάλλει στη ρύθμιση της μυϊκής σύσπασης και χαλάρωσης, βοηθώντας στη διατήρηση υγιούς λειτουργίας των μυών και των νεύρων.
 • Υγιής καρδιαγγειακό σύστημα: Το μαγνήσιο συμβάλλει στην αποτελεσματική λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος. Βοηθά στη ρύθμιση του καρδιακού ρυθμού, τη μείωση της αρτηριακής πίεσης και την πρόληψη της αρρυθμίας.
 • Ενίσχυση ανοσοποιητικού συστήματος: Το μαγνήσιο βοηθά στην ενίσχυση της ανοσοποιητικής λειτουργίας, βοηθώντας τον οργανισμό να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις λοιμώξεις και τις ασθένειες.
 • Υγιής οστά και οδοντοστοιχία: Το μαγνήσιο συμβάλλει στην απορρόφηση και εκμετάλλευση του ασβεστίου, προωθώντας τη διατήρηση υγιών οστών και οδοντοστοιχίας.
 • Αντιφλεγμονώδης δράση: Το μαγνήσιο έχει αντιφλεγμονώδη ιδιότητες και μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής και των πόνων.


Τροφές που περιέχουν μαγνήσιο

 • Σπανάκι
 • Καστανό ρύζι
 • Αμύγδαλα
 • Φυστίκια
 • Καρύδια
 • Δημητριακά
 • Αβοκάντο
 • Βρώμη
 • Λαχανικά και όσπρια


Μορφές μαγνησίου

 • Μαγνήσιο σε μορφή οξειδίου (Magnesium Oxide): Είναι μια από τις πιο κοινές μορφές μαγνησίου στην αγορά. Έχει υψηλή συγκέντρωση μαγνησίου, αλλά χαμηλή βιοδιαθεσιμότητα.
 • Μαγνήσιο σε μορφή γλυκονικού (Magnesium Gluconate): Είναι μια πιο βιοδιαθέσιμη μορφή μαγνησίου σε σχέση με το οξείδιο. Συνήθως χρησιμοποιείται για την ενίσχυση της απορρόφησης του μαγνησίου.
 • Μαγνήσιο σε μορφή κιτρικού (Magnesium Citrate): Πρόκειται για μια μορφή μαγνησίου με υψηλή βιοδιαθεσιμότητα και συνήθως χρησιμοποιείται για αντιμετώπιση των ελλείψεων μαγνησίου.
 • Μαγνήσιο σε μορφή χηλικού (Chelated Magnesium): Αυτές οι μορφές μαγνησίου συνδέονται με οργανικά μόρια, όπως το γλυκινικό, το γλουταμινικό οξύ και άλλα. Έχουν υψηλή βιοδιαθεσιμότητα και συχνά χρησιμοποιούνται για τη βελτίωση της απορρόφησης του μαγνησίου.


Παράγοντες που οδηγούν σε έλλειψη μαγνησίου

 • Ανεπαρκής διατροφική πρόσληψη: Η έλλειψη μαγνησίου μπορεί να συμβεί εάν η διατροφή σας δεν περιλαμβάνει επαρκή ποσότητα τροφών πλούσιων σε μαγνήσιο, όπως πράσινα φυλλώδη λαχανικά, ξηροί καρποί, ολικά δημητριακά, φασόλια και σπόροι.
 • Υψηλή κατανάλωση αλκοόλ: Η κατανάλωση υπερβολικών ποσοτήτων αλκοόλ μπορεί να αυξήσει την απώλεια μαγνησίου μέσω της ούρησης.
 • Κατανάλωση υψηλών επιπέδων καφεΐνης: Η καφεΐνη μπορεί να επηρεάσει την απορρόφηση και την εκκριτική ικανότητα του μαγνησίου από τον οργανισμό.
 • Υψηλή στρες: Η χρόνια έκθεση σε υψηλά επίπεδα στρες μπορεί να επηρεάσει την απορρόφηση, τη χρήση και την εκκριτική ικανότητα του μαγνησίου από τον οργανισμό.
 • Ορισμένα φάρμακα: Κάποια φάρμακα, όπως διουρητικά, αντιβιοτικά και αντιιδρωτικά, μπορεί να επηρεάσουν την ισορροπία του μαγνησίου στον οργανισμό.


Συμπτώματα έλλειψης μαγνησίου 

 • Κόπωση και εξάντληση: Η έλλειψη μαγνησίου μπορεί να οδηγήσει σε αίσθημα κόπωσης, αδυναμίας και γενικής εξάντλησης.
 • Μυϊκά συμπτώματα: Η έλλειψη μαγνησίου μπορεί να προκαλέσει μυϊκούς σπασμούς, κράμπες, τρανταγμούς ή αδυναμία στους μύες.
 • Νευρολογικά συμπτώματα: Ορισμένοι άνθρωποι με έλλειψη μαγνησίου αναφέρουν νευρολογικά συμπτώματα όπως άγχος, αϋπνία, ερεθιστικότητα, κατάθλιψη και δυσκολία στη συγκέντρωση.
 • Προβλήματα με την καρδιά: Η έλλειψη μαγνησίου μπορεί να επηρεάσει την καρδιακή λειτουργία και να προκαλέσει αρρυθμίες, ταχυκαρδία, υψηλή αρτηριακή πίεση ή ακόμη και καρδιακή ανεπάρκεια.
 • Νευρομυικές παράγοντες: Η έλλειψη μαγνησίου μπορεί να επηρεάσει το νευρομυϊκό σύστημα, προκαλώντας ζαλάδες, δυσκολία στην ισορροπία και μυϊκή αδυναμία.


Παρενέργειες:

Ορισμένοι άνθρωποι μπορεί να αναφέρουν προβλήματα στο πεπτικό σύστημα, όπως διάρροια ή προβλήματα με τον ευερέθιστο εντερικό σύνδρομο (ΙΒΣ), από τη λήψη υψηλών δόσεων μαγνησίου.
Σε μερικές περιπτώσεις, υψηλές δόσεις μαγνησίου μπορεί να προκαλέσουν αδυναμία στους μύες.

Αντενδείξεις:

Οι άνθρωποι με σοβαρή νεφρική ανεπάρκεια πρέπει να συμβουλευτούν τον γιατρό τους πριν αυξήσουν την κατανάλωση μαγνησίου. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων μαγνησίου μπορεί να επηρεάσει τη λειτουργία των νεφρών.
Άτομα με αλλεργία στο μαγνήσιο ή άλλες συστατικές ουσίες του προϊόντος πρέπει να αποφεύγουν τη χρήση συμπληρωμάτων μαγνησίου.

Προφυλάξεις:

Πριν ξεκινήσετε οποιοδήποτε συμπλήρωμα μαγνησίου, συνιστάται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας, ιδίως εάν πάσχετε από υπάρχουσες παθήσεις ή λαμβάνετε άλλα φάρμακα.
Ακολουθείτε πάντα τις οδηγίες δοσολογίας που παρέχονται στη συσκευασία του συμπληρώματος μαγνησίου.


Συνιστώμενη Ημερήσια Πρόσληψη για το μαγνήσιο:

Η Συνιστώμενη Ημερήσια Πρόσληψη (ΣΗΠ) για το μαγνήσιο διαφέρει ανάλογα με την ηλικία, το φύλο και τις ιδιαίτερες ανάγκες του καθενός. Οι παρακάτω ποσοστιαίες προτεινόμενες ημερήσιες προσλήψεις του μαγνησίου βασίζονται στις κατευθυντήριες γραμμές που εκδόθηκαν από το Ινστιτούτο Ιατρικής (IOM) των "Ηνωμένων Πολιτειών:

Ηλικία Άνδρες Γυναίκες Εγκυμοσύνη  Θηλασμός
6 μηνών  30 mg* 30 mg*    
7-12 μηνών 75 mg* 75 mg*    
1-3 χρονών  80 mg 80 mg    
4-8 χρονών 130 mg 140 mg    
9-13 χρονών 240 mg 240 mg    
14-18 χρονών 410 mg 360 mg 400 mg 360 mg
19-30 χρονών 400 mg 310 mg 350 mg 310 mg
31-50 χρονών 420 mg 320 mg 360 mg 320 mg
51+ χρονών  420 mg 320 mg    

Είναι σημαντικό να σημειώσετε ότι αυτές οι τιμές αντιπροσωπεύουν μόνο τη γενική κατεύθυνση και μπορεί να υπάρχουν ιδιαίτερες ανάγκες για κάποια άτομα. Συνιστάται να συμβουλευτείτε τον γιατρό ή τον διαιτολόγο για να καθοριστεί η κατάλληλη ΣΗΠ για εσάς, ειδικά αν έχετε ιδιαίτερες ανάγκες λόγω υγείας ή διατροφής.

Πότε είναι καλύτερα να παίρνω μαγνήσιο;

Το μαγνήσιο είναι ένα σημαντικό μέταλλο για τον οργανισμό και παίζει ρόλο σε πάνω από 300 βιοχημικές αντιδράσεις. Η καλύτερη ώρα για να πάρετε συμπληρώματα μαγνησίου εξαρτάται από τον τύπο του μαγνησίου και τον σκοπό για τον οποίο το λαμβάνετε. Γενικά, υπάρχουν κάποιες κατευθυντήριες γραμμές:

 1. Για βελτίωση του ύπνου: Συνιστάται να παίρνετε μαγνήσιο 1-2 ώρες πριν πάτε για ύπνο. Το μαγνήσιο μπορεί να βοηθήσει στην χαλάρωση των μυών και στη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου.

 2. Για μείωση του στρες και της ανησυχίας: Το μαγνήσιο μπορεί να λαμβάνεται κατά τη διάρκεια της ημέρας, καθώς έχει ηρεμιστική δράση και μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων του στρες.

 3. Για βελτίωση της πέψης: Ορισμένοι τύποι μαγνησίου, όπως το μαγνήσιο κιτρικό, μπορούν να λαμβάνονται με τα γεύματα για να βοηθήσουν στην πέψη.

 4. Για αθλητές και άτομα με σωματική δραστηριότητα: Μετά από άσκηση μπορεί να είναι ένας καλός χρόνος για να λάβετε μαγνήσιο, καθώς βοηθά στην ανάκαμψη των μυών και μειώνει τον κίνδυνο κραμπών.

Αποποίηση ευθύνης
Το περιεχόμενο του παρόντος διαδικτυακού ιστοτόπου δεν αποτελεί και δεν μπορεί να εκληφθεί ως ιατρική συμβουλή, διάγνωση, θεραπεία ή υπόδειξη.

Όλες οι πληροφορίες παρέχονται στους αναγνώστες απο επαγγελματίες υγείας, αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση το περιεχόμενο αυτό να υποκαταστήσει την εξατομικευμένη ιατρική συμβουλή, διάγνωση, πρόγνωση ή θεραπεία.