Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου ({{countCartProductPieces}})

Σύνολο :
{{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€
{{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Με αυτή την αγορά σου θα κερδίσεις πόντους για επόμενες αγορές

+{{cartProductsTotalPoints}} Cares Info icon

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 39.00€

Vitabiotics Cardioace Φόρμουλα με Ωμέγα-3, Σκόρδο και Λεκιθίνης για την Καρδιά 30 Caps

Κωδικός προϊόντος: 865
Vitabiotics Cardioace Φόρμουλα με Ωμέγα-3, Σκόρδο και Λεκιθίνης για την Καρδιά 30 Caps
Κωδικός προϊόντος: 865
Μη διαθέσιμο
+ 81 Cares Info icon
Τιμή wecare 10.10€
10.10€
Θέλω να ενημερωθώ μόλις έρθει!

Συμπληρώστε το email σας και θα ενημερωθείτε μόλις παραλάβουμε το προϊόν

Wallet icon Τρόποι πληρωμής
Αντικαταβολή
Πιστωτική / Χρεωστική Κάρτα
Pay by Bank
Τραπεζική κατάθεση (Πειραιώς ή Alpha Bank ή Εθνικη ή Eurobank)
Paypal
Πληρωμή στο κατάστημα
Delivery truck icon Τρόποι αποστολής
Αποστολή με Courier (ACS, Γενική ταχυδρόμική, Courier Center)
Αποστολή σε BoxNow Locker
Παραλαβή από το φαρμακείο

Περιγραφή

Περιγραφή
Το συμπλήρωμα διατροφής Cardioace της Vitabiotics αποτελεί ένα μοναδικό συνδυασμό ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, σκόρδου και λεκιθίνης μαζί με 14 βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά. Το Cardioace περιέχει ιχθυέλαιο, που είναι μια πλούσια πηγή των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων EPA και DHA. Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, σύμφωνα με μελέτες, μπορούν να συμβάλλουν στη διατήρηση σε φυσιολογικά επίπεδα της πίεσης του αίματος, της χοληστερίνης και των τριγλυκεριδίων, ενώ το EPA μπορεί να παίζει ρόλο και στη ροή του αίματος μέσω των αγγείων. Το σκόρδο έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να βοηθήσει στην εξισορρόπηση της “καλής” (HDL) και της “κακής” (LDL) χοληστερίνης και να συμβάλλει στη διατήρηση της πίεσης σε φυσιολογικά επίπεδα και την αρτηριακή υγεία. Η λεκιθίνη μπορεί να υποστηρίξει την υγεία των αρτηριών και να συμβάλλει στη διατήρηση της χοληστερίνης σε καλά επίπεδα. Οι βιταμίνες Β6, Β12 και το φυλλικό οξύ δρουν συνεργιστικά για να εξασφαλίσουν τη διατήρηση σε φυσιολογικά επίπεδα της ομοκυστεΐνης, αιματικό αμινοξύ του οποίου τα επίπεδα επηρεάζουν την υγεία της καρδιάς. Οι βιταμίνες Ε και C είναι γνωστές για την αντιοξειδωτική τους δράση και μπορούν να συμβάλλουν στην υγεία της καρδιάς, εξουδετερώνοντας τις τοξικές ελεύθερες ρίζες που μπορούν να οξειδώσουν την “καλή” (HDL) και την “κακή” (LDL) χοληστερίνη. Χαρακτηριστικά Σύνθεσης - Κατάλληλο για άντρες και γυναίκες όλων των ηλικιών - Τα οφέλη χτίζονται με το χρόνο Δοσολογία & Οδηγίες Χρήσης Μία ή δύο κάψουλες την ημέρα με το κύριο γεύμα, με ένα γεμάτο ποτήρι νερό ή κρύο ρόφημα. Προτείνεται ως ιδανική η λήψη δύο καψουλών την ημέρα, κυρίως κατά τον πρώτο μήνα χρήσης
Θρεπτική Αξία Δύο κάψουλες παρέχουν: Ωμέγα-3 Ιχθυέλαιο 800mg Βιταμίνη D 5μg Βιταμίνη E 80mg Βιταμίνη C 60mg Βιταμίνη B1 (Θειαμίνη) 10mg Βιταμίνη B2 (Ριβοφλαβίνη) 1,6mg Βιταμίνη B6 10mg Φυλλικό Οξύ 500μg Βιταμίνη B12 20μg Ψευδάργυρο 10mg Μαγγάνιο 3mg Χαλκό 2mg Χρώμιο 100μg Σελήνιο 160μg Φυσικό Μίγμα Καροτενοειδών 4 mg Σκόρδο 200mg Λεκιθίνη 40mg Δεν περιέχει Συντηρητικά, γλουτένη, τεχνητά χρώματα, άμυλο, ζάχαρη, αλάτι ή μαγιά. Επίσης, δεν περιέχει φαρμακευτικές ουσίες ή ορμόνες
Περιέχει τα παρακάτω συστατικά: ΙΧΘΥΕΛΑΙΟ (ΩΜΕΓΑ-3) ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Το ιχθυέλαιο παράγεται από τη σάρκα λιπαρών ψαριών όπως σολομού, ρέγγας, σκουμπριού, κλυπέας (είδος ρέγγας), σαρδέλας και πέστροφας. Είναι ιδιαίτερα πλούσιο στα Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα ΕΡΑ (εικοσιπεντανοϊκό οξύ) και DHA (δοκοσαεξανοϊκό οξύ). Αυτά τα λιπαρά οξέα μετατρέπονται στο σώμα στις ωφέλιμες προσταγλανδίνες της σειράς 3. Τα ιχθυέλαια από συκώτι (μουρουνέλαια) παράγονται από συκώτι λευκών ψαριών, όπως από μπακαλιάρο και ιππόγλωσσο. Τα ιχθυέλαια από συκώτι περιέχουν βιταμίνες Α και D και θα πρέπει να χρησιμοποιούνται με ιδιαίτερη προσοχή από ορισμένα άτομα
Το α-λινολενικό οξύ (ΑLA) εντοπίζεται στα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το έλαιο λιναρόσπορου (λινάρι), το σογιέλαιο κτλ. Ωστόσο, ακόμη κι αν η διατροφή μας είναι πλούσια σε μερικά από αυτά, μπορεί ακόμη να παρουσιάζουμε έλλειψη στις προσταγλανδίνες της σειράς 3 διότι τα ένζυμα που είναι απαραίτητα για τη μετατροπή του ΑLA σε ΕΡΑ είναι μόνο ελαφρώς δραστικά
Το ΕΡΑ στη διατροφή μπορεί συνεπώς να είναι ιδιαίτερα σημαντικό διότι αποφεύγει το προαναφερόμενο στάδιο και προμηθεύει με υλικό από το οποίο μπορούν εύκολα να παραχθούν οι προσταγλανδίνες της σειράς 3
ΔΡΑΣΗ Η πραγματική αξία των ιχθυελαίων εντοπίζεται στο περιεχόμενο τους σε ΕΡΑ και DHA. Το μεταβολικό μονοπάτι στο οποίο εμπλέκονται περιλαμβάνει συνοπτικά τα ακόλουθα στάδια: το α-λινολενικό οξύ (ΑLA) μετατρέπεται σε στεαριδονικό οξύ (SA) το οποίο μετατρέπεται σε εικοσιτετρανοϊκό οξύ (ΕΤΑ). Το ΕΤΑ μετατρέπεται σε εικοσιπεντανοϊκό οξύ (ΕΡΑ) και αυτό με τη σειρά του δίνει είτε δοκοσαπεντανοϊκό οξύ (DPA) είτε προσταγλανδίνες της σειράς 3. Το DPA μετατρέπεται σε δοκοσαεξανοϊκό οξύ (DHA)
ΩΦΕΛΕΙΑ ΛΗΨΗΣ ΣΥΜΠΛHΡΩΜΑΤΩΝ ΙΧΘΥΕΛΑΙΟΥ Υγεία της Καρδιάς Έχει αποδειχθεί ότι τα ιχθυέλαια έχουν σημαντικά οφέλη για την υγεία της καρδιάς, στα οποία συμπεριλαμβάνονται τα ακόλουθα: • Επηρεάζει θετικά την ισορροπία των λιπών του αίματος (1)
• Μειώνει την πιθανότητα πήξης του αίματος (2)
• Καθιστά την καρδιά λιγότερο επιρρεπή σε αρρυθμίες (ακανόνιστοι παλμοί) (3)
• Μειώνει το ιξώδες του αίματος και διευκολύνει συνεπώς τη ροή του (4)
Το ιχθυέλαιο μπορεί επίσης να βοηθήσει στην πρόληψη καρδιοπαθειών αυξάνοντας την καλή χοληστερόλη HDL, μειώνοντας τα επίπεδα της ομοκυστεΐνης και μειώνοντας την υπέρταση (5-14)
Εγκυμοσύνη Συνιστάται στις εγκύους να διατηρούν υψηλή τη λήψη Ωμέγα-3 λιπαρών οξέων καταναλώνοντας ιχθυέλαια ή χρησιμοποιώντας, εάν κρίνεται απαραίτητο, συμπληρώματα με χαμηλό επίπεδο ιχθυελαίου. Αυτό προτείνεται διότι όλο και περισσότερες μελέτες αποδεικνύουν ότι τα Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη του εγκεφάλου του εμβρύου (15)
Αρθρίτιδα Έχει αναφερθεί βελτίωση των συμπτωμάτων της ρευματοειδούς αρθρίτιδας σε ασθενείς που λαμβάνουν συμπληρώματα με ιχθυέλαιο (16-18). Η θεραπεία με ιχθυέλαιο δεν έχει παρενέργειες και μπορεί να βελτιώσει τα αποτελέσματα των συμβατικών φαρμάκων (19)
Συμπτώματα Εμμήνου Ρύσης Η τακτική χρήση ιχθυελαίου μπορεί να ωφελήσει τις γυναίκες που παρουσιάζουν κράμπες λόγω της εμμήνου ρύσης (20)
Διπολική Νόσος Μια πρόσφατη μελέτη έδειξε σημαντικά ωφέλιμα αποτελέσματα σε ασθενείς με διπολική νόσο (μια μανιοκαταθλιπτική ψύχωση) (21)
Οστεοπόρωση Τα απαραίτητα λιπαρά οξέα που βρίσκονται στο ιχθυέλαιο μπορεί να βοηθήσουν στη θεραπεία της οστεοπόρωσης, όταν λαμβάνονται σε συνδυασμό με συμπληρώματα ασβεστίου. Μελέτες έδειξαν ότι οι γυναίκες που λαμβάνουν ιχθυέλαιο σε συνδυασμό με ασβέστιο παρουσιάζουν καλύτερη οστική πυκνότητα και λιγότερα κατάγματα από τις γυναίκες που λαμβάνουν μόνο ασβέστιο (22,23)
ΑΣΦΑΛΕΙΑ Το ιχθυέλαιο έχει χρησιμοποιηθεί σε πολύ υψηλές ποσότητες κατά τη διάρκεια κλινικών μελετών χωρίς κανένα εμφανές σύμπτωμα τοξικότητας. Παρόλα αυτά, όταν οι ασθενείς λαμβάνουν υψηλά επίπεδα ιχθυελαίου, θα πρέπει να παρακολουθούνται στενά από ειδικό γιατρό, διότι τα Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα μπορεί να αντικαταστήσουν τα Ωμέγα-6 λιπαρά οξέα των κυτταρικών μεμβρανών. Μπορεί επίσης να παρουσιαστεί αραίωση του αίματος και μείωση του χρόνου πήξης
Όταν λαμβάνονται ιχθυέλαια από συκώτι, είναι πολύ σημαντικό οι δοσολογίες των βιταμινών Α και D να ελέγχονται προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι καμία από αυτές δεν θα ξεπεράσει το ανώτερο επίπεδο ασφάλειας. Αυτό πρέπει να γίνεται διότι οι βιταμίνες αυτές είναι λιποδιαλυτές, πράγμα που σημαίνει ότι το ιχθυέλαιο αυξάνει την πιθανότητα ύπαρξης τελικά υπερβολικής ποσότητας αυτών στο σώμα. Όταν οι έγκυες λαμβάνουν μουρουνέλαιο, δεν θα πρέπει ταυτόχρονα να λαμβάνουν περισσότερα από 2500i.u. βιταμίνης Α ημερησίως, ενώ τα υπόλοιπα άτομα δεν θα πρέπει να ξεπερνούν τα 7500i.u. Η κατανάλωση βιταμίνης D μέσω συμπληρωμάτων δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 10μg
ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΕΙΣ Έλαιο Νυχτολούλουδου Ένα συμπλήρωμα ιχθυελαίων μπορεί να χρησιμοποιηθεί ταυτοχρόνως με ένα συμπλήρωμα ελαίου νυχτολούλουδου, προκειμένου να επιτευχθεί μια ισορροπία ανάμεσα στις δύο οικογένειες λιπαρών οξέων (Ωμέγα-3 και Ωμέγα-6) που περιέχουν. Παρόλα αυτά, ο συνδυασμός α-λινολενικού οξέος (ALA) και γ-λινολενικού οξέος/ λινολεϊκού οξέος (GLA/LA) είναι αντικρουόμενος, καθώς το πρώτο εμποδίζει τη περαιτέρω μετατροπή των επόμενων δύο
Ναυτία Τα ιχθυέλαια ενδέχεται να προκαλέσουν περιστασιακά ναυτία όταν λαμβάνονται για πρώτη φορά. Αυτό το σύμπτωμα υποχωρεί σε σύντομο χρονικό διάστημα και μπορεί να μειωθεί αν τα ιχθυέλαια ληφθούν μαζί με κάποιο γεύμα
Βαρφαρίνη Οι υψηλές δοσολογίες ιχθυελαίων θα πρέπει να αποφεύγονται από άτομα που λαμβάνουν αντιπηκτικά όπως η βαρφαρίνη και η ηπαρίνη
ΚΑΡΟΤΕΝΟΕΙΔΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Τα καροτενοειδή αποτελούν μια μεγάλη ομάδα χρωστικών που προσδίδουν το κόκκινο, το κίτρινο και το πορτοκαλί χρώμα στα φυτά. Περιέχονται σε διάφορες τροφές και ιδιαίτερα στα φρούτα και τα λαχανικά όπως στις ντομάτες, τα βερίκοκα, τις πιπεριές και τα καρότα. Η Μεσογειακή διατροφή περιλαμβάνει πολλές τροφές πλούσιες σε καροτενοειδή
Είναι πλέον ευρέως γνωστό και βέβαια επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι ο ρόλος των καροτενοειδών δεν περιορίζεται απλά στην απόδοση συγκεκριμένου χρώματος στις τροφές που περιέχονται, αλλά τα καροτενοειδή, μαζί με τις βιταμίνες C και E, αποτελούν βασικά αντιοξειδωτικά. Οι έρευνες μάλιστα καταδεικνύουν ότι η κατάλληλη λήψη αυτών των σημαντικών θρεπτικών συστατικών μπορεί να συμβάλλει στην καθυστέρηση ή την αποτροπή της εκδήλωσης καρκίνου, καρδιακών παθήσεων, καταρράκτη και άλλων ασθενειών που σχετίζονται με την ηλικία
Από τα 500-600 καροτενοειδή που έχουν ήδη προσδιοριστεί, περίπου 40 απαντώνται στην ανθρώπινη διατροφή και περίπου 14 από αυτά απορροφώνται και χρησιμοποιούνται από τον οργανισμό. Τα πιο συνήθη και αυτά που θεωρούνται πιο σημαντικά για την ανθρώπινη υγεία είναι το β-καροτένιο, το α-καροτένιο, η κρυπτοξανθίνη, η ζεαξανθίνη, το λυκοπένιο και η λουτεΐνη
Τα καροτενοειδή είναι φυτικές χρωστικές που προστατεύουν τους ιστούς των φυτών από την ηλιακή ακτινοβολία. Το β-καροτένιο είναι το βασικότερο καροτενοειδές και είναι η πιο δραστική πρόδρομος ουσία της βιταμίνης Α. Άλλα καροτενοειδή (βλέπε παρακάτω) επίσης μετατρέπονται σε βιταμίνη Α, με τη μισή όμως περίπου αποτελεσματικότητα συγκριτικά με το β-καροτένιο
Σχετικά με τη μετατροπή καροτενοειδών σε βιταμίνη Α ισχύει: 1µg (3.33 i.u.) βιταμίνη A = 6µg β-καροτένιο = 12µg άλλων καροτενοειδών-πρόδρομων ουσιών της βιταμίνης Α β-καροτένιο Είναι το πιο άφθονο καροτενοειδές στη διατροφή και το πιο αποτελεσματικό στη μετατροπή του σε βιταμίνη Α. Πολυάριθμες μελέτες υποστηρίζουν το ρόλο του στην ανθρώπινη υγεία. Η λήψη υψηλών ποσοτήτων β-καροτένιου έχει συνδεθεί με μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης διαφόρων τύπων καρκίνου. Πρόσφατα, διαπιστώθηκε ότι συμπληρώματα με β-καροτένιο ενίσχυσαν σημαντικά την προστασία του δέρματος από την υπεριώδη ακτινοβολία (UV), όταν συνδυάστηκαν με τοπικές αντηλιακές ουσίες. Η λήψη υψηλών δοσολογιών (περισσότερο από 20mg την ημέρα) πρέπει να αποφεύγεται από τους καπνιστές
Καλύτερες πηγές στα τρόφιμα: καρότα, ροδάκινα, βερίκοκα, σπανάκι και πεπόνι cantaloupe
Α-καροτένιο Είναι άφθονο στη διατροφή. Έρευνες έχουν δείξει ότι υπάρχει σύνδεση μεταξύ της χαμηλής λήψης λαχανικών και α-καροτένιου και της υψηλότερης συχνότητας εμφάνισης καρκίνου των πνευμόνων στους καπνιστών
Καλύτερες πηγές στα τρόφιμα: καρότα και νεροκολοκύθες
Λυκοπένιο Είναι πιθανώς ο πιο αποτελεσματικός εκκαθαριστής του μονήρους οξυγόνου (1Ο2, τύπος ελεύθερης ρίζας). Οι έρευνες προτείνουν ότι η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε λυκοπένιο μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης παθήσεων του προστάτη και του στομάχου
Καλύτερες πηγές στα τρόφιμα: ντομάτες, καρπούζι, ροζ γκρέιπ φρουτ
Λουτεΐνη και Ζεαξανθίνη Είναι κίτρινα καροτενοειδή που εντοπίζονται στα μάτια. Οι μελέτες υποδεικνύουν μια ισχυρή σύνδεση μεταξύ μιας δίαιτας πλούσιας σε λουτεΐνη και ζεαξανθίνη και του χαμηλότερου κινδύνου εμφάνισης της εξαρτώμενης από την ηλικία εκφύλισης της ωχράς κηλίδας, η οποία είναι μια σοβαρή πάθηση των ματιών που μπορεί να προκαλέσει μόνιμη τύφλωση
Καλύτερες πηγές στα τρόφιμα: σπανάκι, κόκκινη πιπεριά, μπιζέλια, λαχανίδα, μπρόκολο και σέλινο
Σημείωση: η χλωροφύλλη στα πράσινα λαχανικά καλύπτει το κίτρινο χρώμα της λουτεΐνης και της ζεαξανθίνης
Κρυπτοξανθίνη Είναι πιθανώς ένα από τα λιγότερο γνωστά βασικά καροτενοειδή που εντοπίζονται στις τροφές. Μια μελέτη έδειξε ότι γυναίκες με καρκίνο του τραχήλου της μήτρας είχαν πολύ χαμηλά επίπεδα αυτού του καροτενοειδούς στο αίμα τους
Καλύτερες πηγές στα τρόφιμα: πορτοκάλια, παπάγια, ροδάκινα και μανταρίνια
ΔΡΑΣΗ Εκτός από τη δράση τους ως πρόδρομες ουσίες της βιταμίνης Α, τα καροτενοειδή δρουν επίσης ως «εκκαθαριστές» ελευθέρων ριζών. Αυτό σημαίνει ότι έχουν τη δυνατότητα να προστατεύουν το ευαίσθητο περιεχόμενο των κυττάρων από βλάβες που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες και πιθανώς να αδρανοποιούν μεταλλαξιογόνες και καρκινογόνες ουσίες
Χωρίς τα καροτενοειδή, τα φυτά θα καταστρέφονταν σύντομα μετά την ανατολή του ηλίου. Τα καροτενοειδή παρέχουν αντιοξειδωτική προστασία από τις επικίνδυνες ελεύθερες ρίζες που σχηματίζονται όταν τα φυτά εκτίθενται στην ηλιακή ακτινοβολία. Καταναλώνοντας τροφές πλούσιες σε καροτενοειδή, προσφέρουμε στα κύτταρά μας παρόμοια αντιοξειδωτική προστασία
Τα καροτενοειδή συμβάλλουν στην αποφυγή πρόκλησης βλαβών στα κύτταρα από τις ελεύθερες ρίζες που παράγονται από διάφορους παράγοντες όπως ο ήλιος, ο καπνός του τσιγάρου, τα καυσαέρια των αυτοκινήτων, τα εντομοκτόνα, καθώς και από τις μεταβολικές διεργασίες του ίδιου του οργανισμού
Όπως το σύμπλεγμα βιταμινών Β και το μίγμα των τοκοφερολών στη βιταμίνη Ε, έτσι και τα καροτενοειδή δρουν καλύτερα ως μίγμα παρά ως μεμονωμένες ουσίες. Παρόλο λοιπόν που το β-καροτένιο είναι γνωστό για την αντιοξειδωτική του δράση, διερευνάται πλέον με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η δράση και άλλων καροτενοειδών, κυρίως λόγω της έρευνας που γίνεται σχετικά με τη σύνδεση διατροφής και εμφάνισης ασθενειών. Θεωρείται ότι η πιο αποτελεσματική γενική προστασία του οργανισμού εξασφαλίζεται περισσότερο με τη λήψη μίγματος καροτενοειδών, παρά με τη λήψη υψηλής δοσολογίας ενός μεμονωμένου καροτενοειδούς
ΕΛΛΕΙΨΗ Τα συμπτώματα της έλλειψης β-καροτένιου είναι ίδια με αυτά της έλλειψης βιταμίνης Α
ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ Ανώτατο ασφαλές επίπεδο για καθημερινή λήψη με συμπλήρωμα β-καροτένιου = 20mg Τα καροτενοειδή της διατροφής συνεισφέρουν στη συνολική πρόσληψη βιταμίνης Α. Πιστεύεται ότι δεν υπάρχει ξεχωριστή ανάγκη για β-καροτένιο ή άλλα καροτενοειδή. Παρόλα αυτά, πολλές επιστημονικές επιτροπές θεωρούν ότι η βέλτιστη λήψη είναι τουλάχιστον 6mg ανά ημέρα συνολικά
Η κατανάλωση 5 μερίδων φρέσκων φρούτων και λαχανικών την ημέρα είναι ιδανική για την εξασφάλιση επαρκούς λήψης καροτενοειδών. Αυτή η ποσότητα θα πρέπει να παρέχει όλο το β-καροτένιο που χρειάζεται ο οργανισμός. Ένα συμπλήρωμα καροτενοειδών μπορεί να είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο για άτομα που συστηματικά καταναλώνουν λίγα ή καθόλου φρούτα και λαχανικά. Η πλειοψηφία των συμπληρωμάτων διατροφής χρησιμοποιούν τη Dunaliella salina ως πηγή καροτενοειδών, ωστόσο μερικά μπορεί να προέρχονται από φοινικέλαιο. Αυτές οι δύο πηγές περιέχουν ένα συνδυασμό των πιο συνήθων καροτενοειδών που εντοπίζονται στις τροφές
ΩΦΕΛΕΙΑ ΛΗΨΗΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ ΚΑΡΟΤΕΝΟΕΙΔΩΝ Τα καροτενοειδή μπορούν να ληφθούν καθαρά για τη δράση τους ως βιταμίνη Α, αφού είναι πρόδρομες ουσίες αυτής, η δράση τους όμως ως «εκκαθαριστές» ελευθέρων ριζών τα καθιστά ιδιαίτερα ωφέλιμα όταν περιέχονται σε ένα αντιοξειδωτικό συμπλήρωμα (1)
Συνιστάται η λήψη συμπληρώματος β-καροτένιου πριν από παρατεταμένη έκθεση στον καυτό ήλιο. Μπορεί να βοηθήσει στην προστασία του δέρματος από τις βλάβες που προκαλεί η υπεριώδης ακτινοβολία (UV) και να προστατέψει ακόμα και από καρκίνο του δέρματος, αν λαμβάνεται μακροπρόθεσμα (2)
Έχει αποδειχθεί ότι το β-καροτένιο προστατεύει από καρδιαγγειακές παθήσεις και μειώνει μεταγενέστερες στεφανιαίες παθήσεις κατά 50%, συγκριτικά με το placebo (1)
ΑΣΦΑΛΕΙΑ Το β-καροτένιο είναι μια απόλυτα ασφαλής μορφή βιταμίνης Α διότι, σε περιπτώσεις πρόσληψης πολύ υψηλών επιπέδων αυτού, η μετατροπή του σε βιταμίνη Α στο σώμα επιβραδύνεται σε σημαντικό βαθμό
Η μόνη γνωστή παρενέργεια, που εμφανίζεται σε περιπτώσεις υψηλών επιπέδων β-καροτένιου, είναι η «καροτενεμία», μια επιβλαβής παθολογική κατάσταση στην οποία το δέρμα αποκτά ένα ελαφρώς πορτοκαλί χρώμα. Αυτό αναστρέφεται με τη διακοπή της λήψης του συμπληρώματος β-καροτένιου. Η καροτενεμία μπορεί να εμφανιστεί σε δοσολογίες περίπου 30mg ημερησίως ή παραπάνω
ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΕΙΣ Καπνιστές Δεν συνίσταται η λήψη συμπληρώματος με υψηλά επίπεδα β-καροτένιου σε καπνιστές
Επίσης, τα συμπληρώματα β-καροτένιου συνιστάται να αποφεύγονται από άτομα που, λόγω της εργασίας τους, έχουν εκτεθεί σε αμίαντο (3,4)
ΠΗΓΕΣ ΣΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ Πηγές β-καροτένιου, το οποίο παρέχει βιταμίνη Α: Τρόφιμα (µg/100g) (i.u./100g) Καρότα, παλαιάς εσοδείας 6667 12000 Σπανάκι 3333 6000 Γλυκοπατάτες 2233 4000 Βερίκοκα, ξηρά 2000 3600 Νεροκάρδαμο 1667 3000 Μάνγκο 667 1200 Ντομάτες 333 600 Λάχανο 167 300 Μπιζέλια, κατεψυγμένα 167 300 Πατάτες 0 0 ΛΕΚΙΘΙΝΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Η λεκιθίνη είναι μια λιπαρή ουσία που παράγεται από το συκώτι και συντίθεται από χολίνη. Είναι επίσης παρούσα σε μερικά τρόφιμα. Η λεκιθίνη πήρε την ονομασία της από την ελληνική λέξη για τον κρόκο του αυγού (λέκι-θος). Αποτελείται από φωσφατιδυλοχολίνες, οι οποίες είναι μια ομάδα φωσφολιπιδίων που το καθένα παράγεται από γλυκερόλη, φώσφορο, χολίνη και δύο λιπαρά οξέα που ποικίλουν κάθε φορά. Παρόλα αυτά, ο όρος λεκιθίνη συχνά περιγράφει μια ευρύτερη ομάδα ουσιών δηλαδή, φωσφατιδυλοχολίνη μαζί με φωσφατιδυλοϊνοσιτόλη, φωσφατιδυλοαιθανολαμίνη, φωσφατιδυλοσερίνη και ελεύθερα λιπαρά οξέα, χολίνη και ινοσιτόλη
ΔΡΑΣΗ Η λεκιθίνη είναι μια πολύ πλούσια πρωταρχική πηγή χολίνης, η οποία είναι απαραίτητη για τη δημιουργία της ακετυλοχολίνης, ενός νευροδιαβιβαστή που είναι ιδιαίτερα σημαντικός για τη φυσιολογική εγκεφαλική λειτουργία
Η φωσφατιδυλοχολίνη της λεκιθίνης δρα ως δομικό συστατικό των κυτταρικών μεμβρανών και είναι επίσης γαλακτωματοποιητικό συστατικό της χολής
Η λεκιθίνη αυξάνει την απέκκριση των αποβλήτων από ουδέτερα στεροειδή μόρια. Αυτό μπορεί να μειώσει την απορρόφηση της διατροφικής χοληστερόλης από τα περιεχόμενα του εντέρου, ενώ μπορεί επίσης να περιορίσει την επαναπορρόφηση της ενδογενούς χοληστερόλης από τη ροή του αίματος
ΩΦΕΛΕΙΑ ΛΗΨΗΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ ΛΕΚΙΘΙΝΗΣ Υψηλή Χοληστερόλη Η λεκιθίνη μπορεί να είναι αποτελεσματική στη μείωση των υψηλών επιπέδων λιπιδίων στο αίμα, αλλά για να επιτευχθεί αυτό θα πρέπει να λαμβάνεται σε υψηλές ποσότητες (1)
Χολολιθίαση Η λεκιθίνη μπορεί να αυξήσει την ικανότητα που έχει η χολή να διαλύει τη χοληστερόλη και μπορεί να φανεί χρήσιμη στην πρόληψη της χολολιθίασης (2). Στην ελάχιστη δόση των 2g ημερησίως, η λεκιθίνη μπορεί να εξομαλύνει τη χαμηλή αναλογία φωσφολιπίδιων/χοληστερόλης
Γεροντική Άνοια Υπάρχουν πολλές αντικρουόμενες μελέτες σχετικά με τη χρήση της λεκιθίνης στη γεροντική άνοια. Μια δοκιμή που πραγματοποιήθηκε το 1996 έδειξε ότι η φωσφατιδυλοσερίνη που προέρχεται από λεκιθίνη σόγιας βελτιώνει τις διανοητικές διαταραχές (3)
Όψιμη Δυσκινησία Η όψιμη δυσκινησία χαρακτηρίζεται από επαναλαμβανόμενες και ανεξέλεγκτες κινήσεις που προκαλούνται από μακροχρόνια χρήση «νευροληπτικών» ή αντιψυχωτικών φαρμάκων
Προκαταρτικές μελέτες έδειξαν ότι μερικοί ασθενείς μπορεί να επωφεληθούν από τα υψηλά επίπεδα είτε λεκιθίνης είτε χολίνης. Είναι βέβαιο ότι θα πραγματοποιηθούν περαιτέρω μελέτες στον τομέα αυτό (4, 5, 6)
Πολλαπλή Σκλήρυνση Υπάρχουν μερικές μελέτες που αποδεικνύουν ότι το περιεχόμενο της μυελίνης σε φωσφολιπίδια μειώνεται στους πάσχοντες από πολλαπλή σκλήρυνση (7). Τα συμπληρώματα λεκιθίνης ή χολίνης μπορεί να συμβάλλουν στην επιβράδυνση της επιδείνωσης της κατάστασης των περιβλημάτων μυελίνης των νεύρων
ΑΣΦΑΛΕΙΑ Δεν έχει αναφερθεί καμία παρενέργεια της λεκιθίνης στο επίπεδο των 100g ημερησίως για περίοδο λήψης τεσσάρων μηνών. Υψηλότερες δοσολογίες μπορεί να προκαλέσουν ελαφρές ενοχλήσεις στην κοιλιά, διάρροια και ναυτία. Δεν έχουν καθοριστεί τα επίπεδα ασφαλείας στα νεαρά παιδιά, τις έγκυες, τις γυναίκες σε θηλασμό και τους ασθενείς με σοβαρές ηπατικές ή νεφρικές παθήσεις
ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΕΙΣ Δεν υπάρχουν γνωστές αλληλεπιδράσεις με άλλα φάρμακα ή αντενδείξεις της λεκιθίνης
ΠΗΓΕΣ ΣΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ Τρόφιμα (mg/100g) Σιτάρι 2820 Σόγια1480 Φιστίκια 1113 Καλαμπόκι953 Συκώτι 850 Βρώμη 650 Ρύζι 580 Πέστροφα580 Κρέας450-750 Αυγά (1 αυγό)350 Βούτυρο 150 Τα συμπληρώματα λεκιθίνης παρασκευάζονται συνήθως από αυγά ή σόγια, αλλά η λεκιθίνη σόγιας προτιμάται από διατροφικής πλευράς διότι έχει υψηλότερη αναλογία πολυακόρεστων/κορεσμένων λιπαρών οξέων
Σπουδαιότητα των Προϊόντων Αλεύκαντης Λεκιθίνης Η παραγωγή αλεύκαντης λεκιθίνης είναι πιο αργή και απαιτεί εντατική εργασία συγκριτικά με αυτήν της συμβατικής λεκιθίνης. Η διαδικασία δεν περιλαμβάνει διαλύτες και δίνει ένα πιο σταθερό προϊόν. ΣΚΟΡΔΟ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Η φύση έχει εφοδιάσει τα προϊόντα της με πολύτιμες φυτοδραστικές ουσίες που προστατεύουν τον οργανισμό από τη φθορά. Το πιο αποτελεσματικό από όλα σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες των τελευταίων 50 ετών είναι το σκόρδο. Το σκόρδο χρησιμοποιείται από αρχαιοτάτων χρόνων ως τροφή αλλά και ως φάρμακο για τη θεραπεία πολλών παθήσεων. ΔΡΑΣΗ Η ιατρική έχει πλέον αναγνωρίσει επίσημα τις αξιόλογες θεραπευτικές ιδιότητες του σκόρδου και τα ενεργά συστατικά του που μπορούν να βοηθήσουν όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, κυρίως τους παραγωγικούς μεσήλικες, προλαμβάνοντας την υπέρταση, την αυξημένη χοληστερίνη και τις καρδιοπάθειες και βελτιώνοντας το κυκλοφορικό και ανοσοποιητικό σύστημα. Επιπλέον, γνωστή είναι η χρήση του για την αντιμετώπιση παρασίτων, αναπνευστικών προβλημάτων, πεπτικών δυσκολιών και της μειωμένης ενέργειας
Έρευνες κάθε χρόνο δείχνουν ότι οι θάνατοι που οφείλονται σε καρδιαγγειακές παθήσεις, όπως σε έμφραγμα του μυοκαρδίου, εγκεφαλικό και αρτηριοσκλήρυνση, ξεπερνούν το συνολικό αριθμό θανάτων από καρκίνο, ατυχήματα και AIDS. Σήμερα οι στατιστικές δείχνουν ότι οι παθήσεις της καρδιάς αφορούν τόσο τους άνδρες όσο και τις γυναίκες και δεν είναι πλέον μία “ανδρική υπόθεση”
Η υγεία της καρδιάς και των αιμοφόρων αγγείων εξαρτάται από παράγοντες που δεν αντιμετωπίζονται όπως η ηλικία, το φύλο και η κληρονομικότητα, και από παράγοντες που αντιμετωπίζονται όπως η υψηλή πίεση, τα υψηλά επίπεδα χοληστερίνης, τα υψηλά επίπεδα ομοκυστεΐνης, η συσσώρευση αθηρωματικής πλάκας στις αρτηρίες, η κακή κυκλοφορία του αίματος και το κάπνισμα. Εκατοντάδες μελέτες από σημαντικούς ερευνητές παγκοσμίως αποδεικνύουν ότι το σκόρδο έχει ευεργετικά οφέλη στο καρδιαγγειακό σύστημα
Επιπλέον, το σκόρδο αποτελεί πανίσχυρο αντιοξειδωτικό και αντιγηραντικό παράγοντα που εξουδετερώνει τη δράση των ελευθέρων ριζών. Η μολυσμένη ατμόσφαιρα, τα βιομηχανικά απόβλητα, τα πετροχημικά, η έκθεση σε ακτινοβολία, οι χλωριωμένοι υδρογονάνθρακες και το κάπνισμα μας εκθέτουν σε περισσότερες ελεύθερες ρίζες. Ένας μεγάλος αριθμός χρόνιων παθήσεων φθοράς όπως η αρτηριοσκλήρυνση, η ρευματοειδής αρθρίτιδα, το Parkinson αλλά και ορισμένοι τύποι καρκίνου συνδέονται με τη δράση των ελευθέρων ριζών.

Barcode: 5021265221608

Αξιολογήσεις

Δοκίμασες το προϊόν; Γράψτε την 1η αξιολόγηση