Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου ({{countCartProductPieces}})

Σύνολο :
{{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€
{{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Με αυτή την αγορά σου θα κερδίσεις πόντους για επόμενες αγορές

+{{cartProductsTotalPoints}} Cares Info icon

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 39.00€

Scholl

Παρουσίαση Scholl

Η επιστήμη στην υπηρεσία των ποδιών
Ο ιδρυτής μας, Dr William Mathias Scholl, ήθελε να κατανοήσει τη δομή και τη βιομηχανική των πελμάτων σε σχέση με το υπόλοιπο σώμα - το πάθος και οι αξίες του διατηρούνται ζωντανές έως σήμερα.

Ιστορικά για την Scholl

Η ιστορία ξεκινάει στο Σικάγο το 1899, όταν ο Γουίλιαμ σε ηλικία 17 ετών ξεκίνησε να εργάζεται σε ένα μικρό κατάστημα παπουτσιών, το οποίο ειδικευόταν στα άνετα υποδήματα. Εντυπωσιάστηκε τόσο πολύ από τον αριθμό των ανθρώπων που αντιμετώπιζαν επώδυνα προβλήματα στα πόδια, που γράφτηκε στην ιατρική σχολή για να μελετήσει το ανθρώπινο σώμα και κυρίως την ανατομία και φυσιολογία των ποδιών.

Στα 22 του χρόνια, λίγο μετά την ιατρική του ειδίκευση το 1904, κατοχύρωσε την πρώτη του ευρεσιτεχνία: το Foot-Eazer. Ήταν ένα επαναστατικό προϊόν για την εποχή του - ένας πάτος που τοποθετούνταν στα παπούτσια ώστε να ενδυναμώνει και να στηρίζει την ποδική καμάρα. Το 1907 ίδρυσε τη Scholl Manufacturing Co. Inc.

Έχοντας σαν βάση την επιστήμη πίσω από την ανάπτυξη και την εξέλιξη προϊόντων, το 1912 ο William Scholl ίδρυσε το Κολέγιο Χειροπρακτικής Θεραπείας των Ποδιών και Ορθοπεδικής του Ιλινόις, το οποίο έγινε σύντομα το πιο σημαντικό εκπαιδευτικό ίδρυμα στον κλάδο του στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Προσέφερε δωρεάν εξετάσεις των κάτω άκρων, ενώ επίσης θέσπισε την Ετήσια Εθνική Εβδομάδα για την Άνεση των Ποδιών.

Τη δεκαετία του '20 δημιούργησε την πρώτη σειρά παπουτσιών ειδικά σχεδιασμένων για τη φροντίδα της ανατομίας του ποδιού. Μια δεκαετία αργότερα ο Dr Scholl παρουσίασε τα καλσόν διαβαθμισμένης συμπίεσης για την ανακούφιση των πρησμένων αστραγάλων και των κιρσών.

Και τη δεκαετία του '40 εφηύρε τους πάτους παπουτσιών, οι οποίοι γρήγορα έγιναν από τα πρώτα προϊόντα σε πωλήσεις της εταιρείας.

Στη δεκαετία του 60 το Scholl λανσάρει τη σειρά ανατομικών σανδαλιών Pescura από ξύλο οξιάς που τόνιζαν τα πόδια σε κάθε βήμα. Έγιναν γρήγορα διεθνής επιτυχία, με διασημότητες όπως τα μοντέλα Twiggy και Jean Shrimpton να τα φοράνε - μετατρέποντάς τα σε ένα σύμβολο στυλ και άνεσης. Ο Dr William Scholl πέθανε το 1968 σε ηλικία 86 ετών.

Γιατί Scholl

Ο σκοπός της ζωής του “Πώς να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να αντιληφθούν τη σημασία που έχει για την υγεία τους η φροντίδα των ποδιών τους”, ήταν η κληρονομιά που άφησε στην εταιρεία του. Γιορτάσαμε την εκατονταετηρίδα του Scholl με μία νέα σειρά προϊόντων για τη φροντίδα των ποδιών, μα με τον ίδιο πάντα σκοπό: να συνεχίσουμε να χαρίζουμε υγιή και απαλά πόδια.

Η ιστορία του Scholl συνεχίζεται, με το όραμα και το πάθος του ιδρυτή της να παραμένει ζωντανό: να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να αντιληφθούν τη σημασία που έχει για την υγεία τους η φροντίδα των ποδιών τους, και να τους βοηθάμε προσφέροντάς τους την καλύτερη φροντίδα.