Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου ({{countCartProductPieces}})

Σύνολο :
{{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€
{{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Με αυτή την αγορά σου θα κερδίσεις πόντους για επόμενες αγορές

+{{cartProductsTotalPoints}} Cares Info icon

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 39.00€

Έκζεμα

116 Προϊόντα
Όλα τα προϊόντα

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το Έκζεμα


Το έκζεμα, ή αλλιώς ατοπική δερματίτιδα, είναι μια κοινή κατάσταση του δέρματος που προκαλεί ερυθρότητα, φαγούρα και φλεγμονή. Ας εξετάσουμε τις αιτίες, τα συμπτώματα, την πρόληψη και τις θεραπείες του έκζεματος.

Αιτίες και Παράγοντες Κινδύνου

Το έκζεμα συχνά αρχίζει πριν την ηλικία των 5 ετών και μπορεί να συνεχιστεί στην εφηβεία και την ενηλικίωση. Για κάποιους, εμφανίζεται σε περιόδους και μετά εξαφανίζεται για ένα διάστημα, ακόμα και για αρκετά χρόνια. Μια από τις κύριες αιτίες του είναι μια γονιδιακή παραλλαγή που επηρεάζει την ικανότητα του δέρματος να παρέχει προστασία. Αυτή η αδύναμη λειτουργία φραγμού καθιστά το δέρμα λιγότερο ικανό να διατηρήσει την υγρασία και να προστατευθεί από βακτήρια, ερεθιστικά, αλλεργιογόνα και περιβαλλοντικούς παράγοντες.

Συμπτώματα και Επιπλοκές

Τα συμπτώματα του έκζεματος μπορεί να ποικίλλουν και συχνά περιλαμβάνουν ξηρό, σκασμένο δέρμα, φαγούρα, και εξανθήματα σε φλεγμονώδη δέρματα που μπορεί να διαφέρει σε χρώμα ανάλογα με τον τόνο του δέρματος. Οι επιπλοκές του έκζεματος μπορεί να περιλαμβάνουν άσθμα, αλλεργίες στα τρόφιμα, χρόνια φαγούρα και παχυσμένο δέρμα, καθώς και λοιμώξεις του δέρματος.

Πρόληψη και Θεραπεία

Η ανάπτυξη μιας βασικής ρουτίνας φροντίδας του δέρματος μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των εξάρσεων του έκζεματος. Συνιστάται η ενυδάτωση του δέρματος τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα, η χρήση ενός ήπιου, μη σαπονώδους καθαριστικού, και η αποφυγή των γνωστών ερεθιστικών που πυροδοτούν την εμφάνιση του έκζεματος

Βρείτε στο wecare.gr τις καλύτερες κρέμες για έκζεμα

Αποποίηση ευθύνης
Το περιεχόμενο του παρόντος διαδικτυακού ιστοτόπου δεν αποτελεί και δεν μπορεί να εκληφθεί ως ιατρική συμβουλή, διάγνωση, θεραπεία ή υπόδειξη.

Όλες οι πληροφορίες παρέχονται στους αναγνώστες απο επαγγελματίες υγείας, αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση το περιεχόμενο αυτό να υποκαταστήσει την εξατομικευμένη ιατρική συμβουλή, διάγνωση, πρόγνωση ή θεραπεία.