Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου ({{countCartProductPieces}})

Σύνολο :
{{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€
{{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Με αυτή την αγορά σου θα κερδίσεις πόντους για επόμενες αγορές

+{{cartProductsTotalPoints}} Cares Info icon

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 39.00€

Τεστ Εγκυμοσύνης - Ωορρηξίας

13 Προϊόντα
Όλα τα προϊόντα

Τι είναι η εγκυμοσύνη

Η εγκυμοσύνη είναι μια μοναδική εμπειρία για κάθε γυναίκα. Κάθε γυναίκα έχει διαφορετικές εμπειρίες και σημάδια κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης της. Τα πρώτα σημάδια της εγκυμοσύνης μπορεί να είναι διαφορετικά για κάθε γυναίκα, αλλά υπάρχουν ορισμένα κοινά συμπτώματα που μπορούν να υποδείξουν την ύπαρξη μιας εγκυμοσύνης.

Καθυστέρηση της Περιόδου

Η καθυστέρηση της περιόδου είναι ένα από τα πιο πρώτα και χαρακτηριστικά σημάδια της εγκυμοσύνης. Όταν μια γυναίκα είναι έγκυος, ο κύκλος της περιόδου της συνήθως διακόπτεται. Αυτό συμβαίνει επειδή το γονιμοποιημένο ωάριο έχει ενσωματωθεί στο ενδομήτριο, και ως αποτέλεσμα, η περίοδος δεν εμφανίζεται.

Ευαισθησία του Στήθους

Ένα άλλο συχνό σημάδι εγκυμοσύνης είναι η ευαισθησία του στήθους. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, τα επίπεδα των ορμονών αυξάνονται, και αυτό μπορεί να προκαλέσει ευαισθησία και πρήξιμο στους μαστούς. Οι γυναίκες μπορεί να αισθάνονται πόνο, βάρος ή ακόμη και μούδιασμα στο στήθος τους. Επιπλέον, οι θηλές μπορεί να αλλάξουν χρώμα λόγω των αλλαγών στα επίπεδα των ορμονών.

Κόπωση και Υπνηλία

Κατά την εγκυμοσύνη, πολλές γυναίκες αισθάνονται κόπωση και υπνηλία. Αυτό οφείλεται στην αύξηση των επιπέδων της προγεστερόνης, μιας ορμόνης που προωθεί την υπνηλία. Η ενεργειακή απαίτηση του εμβρύου επίσης αυξάνεται, προκαλώντας κόπωση και κούραση στη μητέρα.

Ναυτία και Εμετός

Η ναυτία και ο εμετός είναι επίσης συχνά συμπτώματα της εγκυμοσύνης. Πολλές γυναίκες αισθάνονται ναυτία κυρίως το πρωί, αν και μπορεί να εμφανίζεται οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Οι ακριβείς αιτίες της ναυτίας και του εμετού κατά την εγκυμοσύνη δεν είναι γνωστές, αλλά πιστεύεται ότι οι ορμόνες μπορούν να παίξουν έναν ρόλο σε αυτά τα συμπτώματα.

Συχνή Ούρηση

Κατά την εγκυμοσύνη, πολλές γυναίκες αισθάνονται την ανάγκη για ούρηση συχνά. Αυτό συμβαίνει επειδή η ποσότητα του αίματος αυξάνεται και οι νεφροί πρέπει να επεξεργαστούν περισσότερο υγρό από το συνηθισμένο. Ως αποτέλεσμα, η ούρηση γίνεται πιο συχνή.

Άλλα Συμπτώματα

Πέρα από τα παραπάνω συμπτώματα, υπάρχουν και άλλα που μπορεί να εμφανιστούν κατά την εγκυμοσύνη. Αυτά περιλαμβάνουν την αλλαγή της ψυχολογικής διάθεσης, τις κράμπες στη μέση, τον πονοκέφαλο, τη δυσπεψία, το φούσκωμα και τις αλλαγές στην αρτηριακή πίεση. Αυτά τα συμπτώματα μπορεί να εμφανιστούν σε διάφορα στάδια της εγκυμοσύνης και να διαφέρουν από γυναίκα σε γυναίκα.

Πότε να κάνετε τεστ εγκυμοσύνης

Τα τεστ εγκυμοσύνης μπορούν να είναι ένας αξιόπιστος τρόπος για να επιβεβαιώσετε εάν είστε έγκυος. Μπορείτε να κάνετε ένα τεστ εγκυμοσύνης μετά από μερικές ημέρες από την αναμενόμενη ημερομηνία της περιόδου σας. Τα τεστ εγκυμοσύνης ανιχνεύουν την χοριακή γοναδοτροπίνη (hCG), μια ορμόνη που παράγεται κατά την εγκυμοσύνη. Είναι σημαντικό να ακολουθήσετε τις οδηγίες του τεστ και να το κάνετε το πρωί με τα πρώτα ούρα. Ένα αρνητικό αποτέλεσμα μπορεί να είναι λανθασμένο εάν το τεστ γίνει πολύ νωρίς.

Συμπεράσματα

Τα πρώτα σημάδια της εγκυμοσύνης μπορεί να είναι διαφορετικά για κάθε γυναίκα και να εμφανιστούν σε διαφορετικά στάδια. Η καθυστέρηση της περιόδου, η ευαισθησία του στήθους, η κόπωση, η ναυτία και η συχνή ούρηση είναι μερικά από τα κοινά συμπτώματα. Εάν υπάρχει υποψία εγκυμοσύνης, μπορείτε να κάνετε ένα τεστ εγκυμοσύνης για να επιβεβαιώσετε την κατάστασή σας. Πάντα είναι σημαντικό να συμβουλεύεστε τον γυναικολόγο σας για να λάβετε την καλύτερη φροντίδα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας.
.

Αποποίηση ευθύνης
Το περιεχόμενο του παρόντος διαδικτυακού ιστοτόπου δεν αποτελεί και δεν μπορεί να εκληφθεί ως ιατρική συμβουλή, διάγνωση, θεραπεία ή υπόδειξη.

Όλες οι πληροφορίες παρέχονται στους αναγνώστες απο επαγγελματίες υγείας, αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση το περιεχόμενο αυτό να υποκαταστήσει την εξατομικευμένη ιατρική συμβουλή, διάγνωση, πρόγνωση ή θεραπεία.