Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου ({{countCartProductPieces}})

Σύνολο :
{{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€
{{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Με αυτή την αγορά σου θα κερδίσεις πόντους για επόμενες αγορές

+{{cartProductsTotalPoints}} Cares Info icon

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 39.00€

Vitabiotics Cod Liver Oil & Ω3 Εμπλουτισμένο με Bιταμίνη D3, 60Caps

Κωδικός προϊόντος: 871
Vitabiotics Cod Liver Oil & Ω3 Εμπλουτισμένο με Bιταμίνη D3, 60Caps
Κωδικός προϊόντος: 871
Μη διαθέσιμο
+ 84 Cares Info icon
Τιμή wecare 10.40€
10.40€
Θέλω να ενημερωθώ μόλις έρθει!

Συμπληρώστε το email σας και θα ενημερωθείτε μόλις παραλάβουμε το προϊόν

Wallet icon Τρόποι πληρωμής
Αντικαταβολή
Πιστωτική / Χρεωστική Κάρτα
Pay by Bank
Τραπεζική κατάθεση (Πειραιώς ή Alpha Bank ή Εθνικη ή Eurobank)
Paypal
Πληρωμή στο κατάστημα
Delivery truck icon Τρόποι αποστολής
Αποστολή με Courier (ACS, Γενική ταχυδρόμική, Courier Center)
Αποστολή σε BoxNow Locker
Παραλαβή από το φαρμακείο

Περιγραφή

Περιγραφή

Το συμπλήρωμα διατροφής Aquamarine 2 in 1 Capsules της Vitabiotics είναι μια μοναδική σύνθεση με ωμέγα-3 ιχθυέλαιο και μουρουνέλαιο σε αναλογία 1:1.Τα ωμέγα-3 ιχθυέλαια αποτελούν μια πλούσια πηγή των ωμέγα-3 απαραίτητων λιπαρών οξέων DHA και EPA, ενώ το μουρουνέλαιο εκτός από ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, παρέχει μεγάλες ποσότητες φυσικών βιταμινών D και Α. Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα έχουν σύμφωνα με πολυάριθμες μελέτες πολλαπλά οφέλη σε πολλούς τομείς της ανθρώπινης υγείας. Έχει αποδειχθεί ότι τα ωμέγα-3 συμβάλλουν στη ρύθμιση των επιπέδων της χοληστερίνης και των τριγλυκεριδίων, τη διατήρηση της ελαστικότητας των τοιχωμάτων των αρτηριών και τη φυσιολογική αρτηριακή πίεση, μπορούν επομένως να συνεισφέρουν στην υγεία της καρδιάς. Επίσης, παίζουν σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του εγκεφάλου και επηρεάζουν τη συμπεριφορά και την ικανότητα συγκέντρωσης σε παιδιά και ενήλικες. Επιπλέον, έχει αποδειχθεί ότι τα EPA και DHA έχουν αντιφλεγμονώδη δράση και μπορούν να συμβάλλουν στην υγεία των αρθρώσεων, ενώ το DHA είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την υγεία των οφθαλμών, ιδιαίτερα του αμφιβληστροειδούς. Η βιταμίνη D είναι απαραίτητη για την υγεία των οστών, ενώ παίζει σημαντικό ρόλο και στην υγεία του δέρματος και του ανοσοποιητικού. Η σύνθεση έχει εμπλουτιστεί με βιταμίνη Ε, αντιοξειδωτικό που υποστηρίζει σημαντικά την υγεία της καρδιάς, του ανοσοποιητικού και του δέρματος

Χαρακτηριστικά Σύνθεσης

Ιχθυέλαιο & μουρουνέλαιο υψηλής καθαρότητας - Εμπλουτισμένο με φυσική βιταμίνη Ε

Δοσολογία & Οδηγίες Χρήσης

Μια ή δύο κάψουλες την ημέρα με το κύριο γεύμα, μαζί με ένα ποτήρι νερό ή κρύο ρόφημα.

Διατηρείται σε θερμοκρασία μικρότερη των 25°C και μακριά από τον ήλιο

Προσοχή: αν πάσχετε από διατροφικές αλλεργίες ή είστε αλλεργικοί στα ψάρια και τα προϊόντά τους, συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό πριν χρησιμοποιήσετε αυτό το προϊόν

Θρεπτική Αξία Δύο κάψουλες παρέχουν: Ωμέγα-3 Ιχθυέλαιο540mg Μουρουνέλαιο540mg Αποδίδει τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα: EPA (Eicosapentaenoic Acid) DHA (Docosahexaenoic Acid) 116mg 106mg Βιταμίνη D (ως D3 48IU) Βιταμίνη E1,2μg 11mg α-ΤΕ Δεν περιέχει Συντηρητικά, τεχνητά χρώματα, άμυλο, γλουτένη, ζάχαρη, αλάτι ή μαγιά. Επίσης, δεν περιέχει φαρμακευτικές ουσίες ή ορμόνες
Περιέχει τα παρακάτω συστατικά: ΒΙΤΑΜΙΝΗ D ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Η βιταμίνη D παράγεται φυσικά στο δέρμα μέσω της δράσης του ηλιακού φωτός στη χοληστερόλη. Η ενεργός μορφή της (1,25 διυδροξυχοληκαλσιφερόλη) κατατάσσεται συχνά στην κατηγορία των ορμονών, διότι δρα ρυθμιστικά με τρόπο όμοιο με αυτόν των στεροειδών ορμονών

Η βιταμίνη D μετράται σε μg ή i.u. (1μg = 40i.u.)

ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ Η βιταμίνη D είναι σταθερή στις συνήθεις διαδικασίες μαγειρέματος

ΔΡΑΣΗ Η βιταμίνη D μετατρέπεται στο σώμα σε 1,25 διυδροξυχοληκαλσιφερόλη, η οποία μαζί με την καλσιτονίνη και την παραθορμόνη ρυθμίζει τη συγκέντρωση του ασβεστίου στο πλάσμα του αίματος. Η μορφή αυτή κατατάσσεται από πολλούς συγγραφείς στις ορμόνες, λόγω του ότι ο τρόπος δράσης της μοιάζει μ’αυτόν των στεροειδών ορμονών. Όλες οι λειτουργίες της βιταμίνης D σχετίζονται με την «ορμονική» της δράση
Η κύρια δράση της βιταμίνης D είναι η αύξηση του επιπέδου του ασβεστίου στο αίμα μέσω της προώθησης της απορρόφησης του ασβεστίου και του φωσφόρου από το έντερο, καθώς και μέσω της απελευθέρωσης των μετάλλων αυτών από τα οστά. Προκειμένου να διατηρηθεί η φυσιολογική αναλογία ασβεστίου/φωσφόρου στο σώμα, η βιταμίνη D αυξάνει επίσης την έκκριση φωσφόρου, αλλά όχι ασβεστίου, από τα νεφρά
ΕΛΛΕΙΨΗ Ραχίτιδες Η έλλειψη βιταμίνης D κατά την παιδική ηλικία οδηγεί σε ανάπτυξη ραχίτιδας. Η ραχίτιδα μπορεί να εμφανιστεί πρόωρα σε ηλικία μόλις δύο μηνών, όταν οι πηγές του κρανίου παραμένουν ανοιχτές και το τοίχωμα του κρανίου είναι λεπτό (κρανιόφθιση - craniotabes). Επίσης, μπορεί να καθυστερήσει τη δημιουργία των πρώτων δοντιών και να επηρεαστεί η όρθια στάση. Οι ραχίτιδες δημιουργούν διεύρυνση στα άκρα των μακρών οστών, με αποτέλεσμα να σχηματίζεται μια χαρακτηριστική κύρτωση στα πόδια όταν το παιδί αρχίσει να περπατά
Οστεομαλακία Στους ενήλικες, η έλλειψη βιταμίνης D οδηγεί σε οστεομαλακία. Η ασθένεια αυτή είναι κατά κύριο λόγο ίδια με τη ραχίτιδα, αλλά τα συμπτώματά της είναι λίγο διαφορετικά, καθώς τα οστά δεν αναπτύσσονται πλέον. Στην οστεομαλακία εμφανίζεται λέπτυνση και εξασθένιση των οστών, ενώ μπορούν να εμφανιστούν και αυτόματα κατάγματα
Οστεοπόρωση και Κάταγμα Ισχίος Η συχνότητα οστεοπόρωσης (εύθραυστα οστά) και κατάγματος του ισχίου μπορεί να αυξηθεί σε γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση που δεν έχουν ικανοποιητικό απόθεμα βιταμίνης D
ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ Ανώτατο ασφαλές επίπεδο για ημερήσιο συμπλήρωμα = 10μg Συνιστώμενη Ημερήσια Δόση (Recommended Daily Allowance, RDA) = 5μg ΩΦΕΛΕΙΑ ΛΗΨΗΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ ΒΙΤΑΜΙΝΗΣ D Υπάρχουν μερικές κατηγορίες ατόμων που είναι πολύ πιο πιθανό, θεωρητικά, να εμφανίσουν έλλειψη βιταμίνης D. Αυτά τα άτομα είναι απαραίτητο να λαμβάνουν ένα συμπλήρωμα με το θρεπτικό αυτό συστατικό. Σ’ αυτές τις κατηγορίες περιλαμβάνονται: • Οι χορτοφάγοι και ειδικότερα οι αυστηρά χορτοφάγοι (vegans) (1), διότι η βιταμίνη D απαντάται κυρίως σε ζωικά και γαλακτοκομικά προϊόντα
• Γυναίκες και παιδιά από την Ασία που μπορεί να μην καταναλώνουν αρκετή ποσότητα τροφίμων με βιταμίνη D και που επιλέγουν να καλύπτουν το δέρμα τους (2)
• Γυναίκες που θηλάζουν και των οποίων το μητρικό γάλα μπορεί να είναι φτωχό σε βιταμίνη D, ειδικά το χειμώνα (3)
• Οι ηλικιωμένοι που είναι κλεισμένοι σε ένα σπίτι και έχουν την τάση να μην σιτίζονται καλά (4)
ΑΣΦΑΛΕΙΑ Υπάρχουν κάποιες αναφορές για υπερασβεστιαιμία (υψηλά επίπεδα ασβεστίου στο αίμα) σε παιδιά με χορηγούμενη δοσολογία 50μg (2000i.u.) βιταμίνης D ημερησίως. Στους ενήλικες, τα συμπτώματα τοξικότητας της βιταμίνης D παρουσιάζονται σε ημερήσιες δοσολογίες των 625μg (25000i.u.). Παρόλα αυτά, έχει πρόσφατα αποδειχθεί ότι η βιταμίνη D σε χαμηλότερα επίπεδα (περίπου 1000 i.u.) μπορεί να έχει αντίθετα αποτελέσματα, τα οποία δεν σχετίζονται με υπερασβεστιαιμία
ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΕΙΣ Ο κατάλογος που ακολουθεί δεν είναι πλήρης και κάθε άτομο που ακολουθεί κάποια φαρμακευτική αγωγή θα πρέπει να συμβουλευτεί το γιατρό του πριν χρησιμοποιήσει κάποιο συμπλήρωμα βιταμίνης D. • Η βιταμίνη D παρουσιάζει δυσμενείς αντιδράσεις με ορισμένα φάρμακα για την καρδιά, όπως με τη βεραπαμίλη (Verapamil)
• Τα συνδυαζόμενα οιστρογόνα μπορεί να αυξήσουν τα επίπεδα της βιταμίνης D στο αίμα και συνεπώς τα συμπληρώματα με βιταμίνη D δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται από άτομα με ανάλογη φαρμακευτική αγωγή
• Θεωρείται ότι τα συμπληρώματα βιταμίνης D μπορεί να αυξήσουν τη δραστηριότητα των αντιπηκτικών, όπως της βαρφαρίνης (warfarin). Παρόλο που υπάρχουν αντιφατικές απόψεις σχετικά με αυτή την αλληλεπίδραση, θα ήταν φρόνιμο τα άτομα που χρησιμοποιούν αντιπηκτικά να αποφεύγουν προληπτικά τα συμπληρώματα βιταμίνης D
• Η βιταμίνη D δεν πρέπει να λαμβάνεται την ίδια χρονική στιγμή με θειαζιδικά διουρητικά, καθώς έχει αποδειχθεί ότι αυτός ο συνδυασμός μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα του ασβεστίου στο αίμα
ΠΗΓΕΣ ΣΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ Τρόφιμα(i.u./100g)(mg/100g) Μουρουνέλαιο8500212,5 Ρέγγα και παστά ψάρια896 22,4 Σολωμός σε κονσέρβα50012,5 Γάλα εβαπορέ1604,0 Αυγά651,6 Βούτυρο 32 0,8 Συκώτι 32 0,8 Τυρί τσένταρ 12 0,3 Πλήρες γάλα 1,2 0,03 Αποβουτυρωμένο γάλα 00 ΙΧΘΥΕΛΑΙΟ (ΩΜΕΓΑ-3) ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Το ιχθυέλαιο παράγεται από τη σάρκα λιπαρών ψαριών όπως σολομού, ρέγγας, σκουμπριού, κλυπέας (είδος ρέγγας), σαρδέλας και πέστροφας. Είναι ιδιαίτερα πλούσιο στα Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα ΕΡΑ (εικοσιπεντανοϊκό οξύ) και DHA (δοκοσαεξανοϊκό οξύ). Αυτά τα λιπαρά οξέα μετατρέπονται στο σώμα στις ωφέλιμες προσταγλανδίνες της σειράς 3. Τα ιχθυέλαια από συκώτι (μουρουνέλαια) παράγονται από συκώτι λευκών ψαριών, όπως από μπακαλιάρο και ιππόγλωσσο. Τα ιχθυέλαια από συκώτι περιέχουν βιταμίνες Α και D και θα πρέπει να χρησιμοποιούνται με ιδιαίτερη προσοχή από ορισμένα άτομα
Το α-λινολενικό οξύ (ΑLA) εντοπίζεται στα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το έλαιο λιναρόσπορου (λινάρι), το σογιέλαιο κτλ. Ωστόσο, ακόμη κι αν η διατροφή μας είναι πλούσια σε μερικά από αυτά, μπορεί ακόμη να παρουσιάζουμε έλλειψη στις προσταγλανδίνες της σειράς 3 διότι τα ένζυμα που είναι απαραίτητα για τη μετατροπή του ΑLA σε ΕΡΑ είναι μόνο ελαφρώς δραστικά
Το ΕΡΑ στη διατροφή μπορεί συνεπώς να είναι ιδιαίτερα σημαντικό διότι αποφεύγει το προαναφερόμενο στάδιο και προμηθεύει με υλικό από το οποίο μπορούν εύκολα να παραχθούν οι προσταγλανδίνες της σειράς 3
ΔΡΑΣΗ Η πραγματική αξία των ιχθυελαίων εντοπίζεται στο περιεχόμενο τους σε ΕΡΑ και DHA. Το μεταβολικό μονοπάτι στο οποίο εμπλέκονται περιλαμβάνει συνοπτικά τα ακόλουθα στάδια: το α-λινολενικό οξύ (ΑLA) μετατρέπεται σε στεαριδονικό οξύ (SA) το οποίο μετατρέπεται σε εικοσιτετρανοϊκό οξύ (ΕΤΑ). Το ΕΤΑ μετατρέπεται σε εικοσιπεντανοϊκό οξύ (ΕΡΑ) και αυτό με τη σειρά του δίνει είτε δοκοσαπεντανοϊκό οξύ (DPA) είτε προσταγλανδίνες της σειράς 3. Το DPA μετατρέπεται σε δοκοσαεξανοϊκό οξύ (DHA)

ΩΦΕΛΕΙΑ ΛΗΨΗΣ ΣΥΜΠΛHΡΩΜΑΤΩΝ ΙΧΘΥΕΛΑΙΟΥ

Υγεία της Καρδιάς Έχει αποδειχθεί ότι τα ιχθυέλαια έχουν σημαντικά οφέλη για την υγεία της καρδιάς, στα οποία συμπεριλαμβάνονται τα ακόλουθα: • Επηρεάζει θετικά την ισορροπία των λιπών του αίματος (1)
• Μειώνει την πιθανότητα πήξης του αίματος (2)
• Καθιστά την καρδιά λιγότερο επιρρεπή σε αρρυθμίες (ακανόνιστοι παλμοί) (3)
• Μειώνει το ιξώδες του αίματος και διευκολύνει συνεπώς τη ροή του (4)
Το ιχθυέλαιο μπορεί επίσης να βοηθήσει στην πρόληψη καρδιοπαθειών αυξάνοντας την καλή χοληστερόλη HDL, μειώνοντας τα επίπεδα της ομοκυστεΐνης και μειώνοντας την υπέρταση (5-14)
Εγκυμοσύνη Συνιστάται στις εγκύους να διατηρούν υψηλή τη λήψη Ωμέγα-3 λιπαρών οξέων καταναλώνοντας ιχθυέλαια ή χρησιμοποιώντας, εάν κρίνεται απαραίτητο, συμπληρώματα με χαμηλό επίπεδο ιχθυελαίου. Αυτό προτείνεται διότι όλο και περισσότερες μελέτες αποδεικνύουν ότι τα Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη του εγκεφάλου του εμβρύου (15)
Αρθρίτιδα Έχει αναφερθεί βελτίωση των συμπτωμάτων της ρευματοειδούς αρθρίτιδας σε ασθενείς που λαμβάνουν συμπληρώματα με ιχθυέλαιο (16-18). Η θεραπεία με ιχθυέλαιο δεν έχει παρενέργειες και μπορεί να βελτιώσει τα αποτελέσματα των συμβατικών φαρμάκων (19)
Συμπτώματα Εμμήνου Ρύσης Η τακτική χρήση ιχθυελαίου μπορεί να ωφελήσει τις γυναίκες που παρουσιάζουν κράμπες λόγω της εμμήνου ρύσης (20)
Διπολική Νόσος Μια πρόσφατη μελέτη έδειξε σημαντικά ωφέλιμα αποτελέσματα σε ασθενείς με διπολική νόσο (μια μανιοκαταθλιπτική ψύχωση) (21)
Οστεοπόρωση Τα απαραίτητα λιπαρά οξέα που βρίσκονται στο ιχθυέλαιο μπορεί να βοηθήσουν στη θεραπεία της οστεοπόρωσης, όταν λαμβάνονται σε συνδυασμό με συμπληρώματα ασβεστίου. Μελέτες έδειξαν ότι οι γυναίκες που λαμβάνουν ιχθυέλαιο σε συνδυασμό με ασβέστιο παρουσιάζουν καλύτερη οστική πυκνότητα και λιγότερα κατάγματα από τις γυναίκες που λαμβάνουν μόνο ασβέστιο (22,23)
ΑΣΦΑΛΕΙΑ Το ιχθυέλαιο έχει χρησιμοποιηθεί σε πολύ υψηλές ποσότητες κατά τη διάρκεια κλινικών μελετών χωρίς κανένα εμφανές σύμπτωμα τοξικότητας. Παρόλα αυτά, όταν οι ασθενείς λαμβάνουν υψηλά επίπεδα ιχθυελαίου, θα πρέπει να παρακολουθούνται στενά από ειδικό γιατρό, διότι τα Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα μπορεί να αντικαταστήσουν τα Ωμέγα-6 λιπαρά οξέα των κυτταρικών μεμβρανών. Μπορεί επίσης να παρουσιαστεί αραίωση του αίματος και μείωση του χρόνου πήξης
Όταν λαμβάνονται ιχθυέλαια από συκώτι, είναι πολύ σημαντικό οι δοσολογίες των βιταμινών Α και D να ελέγχονται προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι καμία από αυτές δεν θα ξεπεράσει το ανώτερο επίπεδο ασφάλειας. Αυτό πρέπει να γίνεται διότι οι βιταμίνες αυτές είναι λιποδιαλυτές, πράγμα που σημαίνει ότι το ιχθυέλαιο αυξάνει την πιθανότητα ύπαρξης τελικά υπερβολικής ποσότητας αυτών στο σώμα. Όταν οι έγκυες λαμβάνουν μουρουνέλαιο, δεν θα πρέπει ταυτόχρονα να λαμβάνουν περισσότερα από 2500i.u. βιταμίνης Α ημερησίως, ενώ τα υπόλοιπα άτομα δεν θα πρέπει να ξεπερνούν τα 7500i.u. Η κατανάλωση βιταμίνης D μέσω συμπληρωμάτων δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 10μg

ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΕΙΣ

Έλαιο Νυχτολούλουδου Ένα συμπλήρωμα ιχθυελαίων μπορεί να χρησιμοποιηθεί ταυτοχρόνως με ένα συμπλήρωμα ελαίου νυχτολούλουδου, προκειμένου να επιτευχθεί μια ισορροπία ανάμεσα στις δύο οικογένειες λιπαρών οξέων (Ωμέγα-3 και Ωμέγα-6) που περιέχουν. Παρόλα αυτά, ο συνδυασμός α-λινολενικού οξέος (ALA) και γ-λινολενικού οξέος/ λινολεϊκού οξέος (GLA/LA) είναι αντικρουόμενος, καθώς το πρώτο εμποδίζει τη περαιτέρω μετατροπή των επόμενων δύο
Ναυτία Τα ιχθυέλαια ενδέχεται να προκαλέσουν περιστασιακά ναυτία όταν λαμβάνονται για πρώτη φορά. Αυτό το σύμπτωμα υποχωρεί σε σύντομο χρονικό διάστημα και μπορεί να μειωθεί αν τα ιχθυέλαια ληφθούν μαζί με κάποιο γεύμα
Βαρφαρίνη Οι υψηλές δοσολογίες ιχθυελαίων θα πρέπει να αποφεύγονται από άτομα που λαμβάνουν αντιπηκτικά όπως η βαρφαρίνη και η ηπαρίνη.

Barcode: 5021265222551

Αξιολογήσεις

Δοκίμασες το προϊόν; Γράψτε την 1η αξιολόγηση